Сега четете
Румен Радев: Премиерът губи контрол върху партията си

Румен Радев: Премиерът губи контрол върху партията си

?????????????????????????????????????????????????????????

Очаквах премиерът да озапти беквокалите в парламента /по въпроса за модернизацията на българската армия- бел.ред./, това не се случи, те пеят все по-високо и все по-фалшиво. Освен това наблюдавам от всички действия на партия ГЕРБ – или премиерът губи контрол върху партията си, или я насърчава в битката срещу мен. Вече не виждам нужда от такава среща /с премиера- бел.ред./, допълни той.

Това заяви пред медиите президентът Румен Радев след като бе гост на отриването на академичната учебна година в СУ ”Св.Климент Охридски”.

Решението и за самолетите и за цялостната модернизация на въоръжените сили е в ръцете на премиера, негова е и отговорността. Води се тази битка, но считайте, че след като я търсят, ще я получат, посочи Радев. Това, което ме смущава повече не е тази битка, а всички процеси, които стават в страната, на фона на предстоящото европейско председателство.

Не затова дали то ще бъде успешно или не, считайте, че накрая ще бъдем потупани по гърба- такава е практиката. Притеснява ме начинът, по който гледаме на него и това, което искаме да извлечем от него. Мисля, че управляващите гледат на това председателство като на някаква омерта, която да легитимира спокойствие отвътре и легитимация отвън, посочи Радев. Рискуваме точно то да се превърне в една витрина на гейтове, които започнаха да гърмят навсякъде в страната, каза държавният глава. И добави, че няма предвид само Хасково. Трябва да се обърне внимание на управленския модел, отбеляза президентът.

Вече обявих, че очаквам новия състав на ВСС да потвърди кандидатурата на председател на ВАС, това е основателно, ще даде нова легитимност на тази кандидатура в духа на реформите в съдебната система, отговори той на въпрос на медия.

Вижте и

За достъпа на съветника му Иво Христов до секретна информация Радев подчерта, че той ще получи такъв и че с този факт се спекулира. „Няма да коментирам кьорфишеци на самодейци и конспиролози”, отсече той.
Според него има проблем не с комисията по досиетата, чиято дейност трябва да бъде подложена на дебат, а с нейният председател. Мисля, че кандидатурата в момента е една подигравка с нашето минало и с българското общество, подчерта Радев. Това е все едно да назначиш бракониера за горски- полагаме старание да обединим нацията, но точно това ще я раздели, категоричен бе той.

Относно случващото се в Каталуния президентът коментира:

„Кризата от 2008 г. явно изостри егоизма, както и центробежните течения в Европа. Полицейските палки няма да решат проблема. Той ще се задълбочава.“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре