Сега четете
Спомен с Батето или поука от скандал съсипал Славков

Спомен с Батето или поука от скандал съсипал Славков

1930623_37434629896_4004_nДнес Фейсбук ми припомни за впечатляващ спомен от личност, която липсва на мнозина. Снимка до Южен плаж в „новият град“ Несебър. Тогава моята баба ме снима с Иван Славков, Батето. И в момента на увековечение смятах, че е постижение да бъдеш с Иван Славков, сега съм убеден, че е много трудно достижимо. Не защото не е сред нас… а духът му е позабравен.

Тогава той ми каза, че ако искам да съм журналист , то поне трябва да е любимата му BBC/БиБиСи (дори без да влага самоирония…дори без грам сърказъм), защото тогава в предаването „Юръп Тудей“ репортерът на „Панорама“ Джъстин Роулът посочи, че решението на екипа да разследва твърденията за корупция в олимпийските среди се основава на данни от предишни Олимпиади – най-вече скандала около начина, по който Солт Лейк Сити беше избран за домакин на Зимните олимпийски игри през 2002. Когато филмът „Да купиш игрите“ беше излъчен в България, се чуха гласове, че журналистическото разследване е било насочено преднамерено срещу Иван Славков. Ясно е че няма обективна журналистика, ясно е че за слава и рейтинг всеки прави всичко. Правят го и големи онлайн медии- за един клик повече. Скандално, шокиращо, разтърсващо със силата на брадва, която реже глави и ятаган който разцепва без да подбира, като пик на земетръс с висока скала по рихтер и блиц на всеки бис от претоплена жълта новина съшита с бели конци или  журналист, кудкудякащ като петел- рано и преди да е съмнало за истината или истиността на събитието. 

Обаче! Това е или беше БиБиСи… те показаха как се прави, а не как не се прави. Може би и те от години не са еталон за класни журналискически материали… но важно е кой държи перото, който наглася обектива и колко е дебела хартията на вестника. 

Дори и да не е било вярно всичко за Иван Славков… Това е Скандалът, който съсипа живота му и отне здравето на Батето! Той почина 1 май 2011 г. (На 70 г.). Попня заветът от този разговор! „Банка, политик, общественик и муха се убиват с вестник.“, а защо ли сега липсват мухи които да притесняват водещи, журналисти и политици ??? Помня че той от Герой се превърна в опасен обрантен завой, който води то тежко пътнотранспортното произшествие или събитие, възникнало в процеса на движението на пътно превозно средство и предизвикало нараняване или смърт на хора и/или нанесло повреда на пътно превозно средство, път, пътно съоръжение, товар или други материални щети… а с това започват емисиите. С хляб и зрелище.  Но изсъхнал хляб  и хора втора употреба мухи не го кацат. А именно – вече няма личости… е те само с ПР- кампании не се създават.

Вижте и

Поклон пред Иван Славков и всичко, което беше – за памет и поука. За него и след него!

Андрей Велчев, Журналист, Собственик и издател на Luboslovie.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре