Сега четете
Спор за името на „Z-Rock“, радиото се разцепи на две -предират автентичност

Спор за името на „Z-Rock“, радиото се разцепи на две -предират автентичност

picture_13647В края на миналия месец се получи странна ситуация с „Рок радиото на България“ – „Z-Rock“. Медията буквално се разцепи на две, като всяка от страните претендира за името и автентичността на марката.

От една страна е „Оберон Радио Макс“, собственик на радиата „FM+“, „Fresh!“, „Star FM“ и „Melody“. „Оберон“ съобщиха, че присъединяват „Z-Rock“ към своята група. Заедно с водещи като Буги Барабата, Елена Розберг и Краси Москов. Появи се и нов сайт на радиото на адрес zrockradio.bg. Дотук всичко изглежда като една медия да сменя собствеността си.

Парадоксалното е, че на старите адреси обаче продължава паралелното съществуване на
„Z-Rock“ в досегашния му вид със същото лого и със сайт zrock.bg. И двата сайта се обновяват текущо с новини, като „старото“ радио засега пуска само музика, без водещи. На ефирните честоти въври „новото“ радио. То стартира и нова страница в социалната мрежа „Фейсбук“. По всичко изглежда и че именно то ще отпразнува рождения си ден с фронтмена на GODSMACK Sully Erna по-късно този месец.

Но се оказва, че „bTV Radio Group“ не са се отказали от марката и продължават да настоявата за нейната собственост. Ето официалната позиция на „bTV“ / „Радиокомпания Си.Джей“, предадена от slusham.com:
През последния месец върху „Радиокомпания Си.Джей“ ООД по повод трансмисията на радио „Z-Rock“ бе упражнен натиск, с какъвто през последните повече от 20 години компанията не се е сблъсквала.

Това довежда до нелепата ситуация, в която от днес радиослушателите и онлайн юзърите в България имат достъп до две радио станции с името „Z-Rock“, а от днес сайтът на рок радиото на България също е дублиран.
„Радиокомпания Си.Джей“ ООД категорично се разграничава от подхода и действията, които Фондация „Радио Нова Европа“ и „Радио Оберон Макс“ предприеха в последния един месец, които доведоха до невъзможност да доставяме програма „Z-Rock“ до всички наши слушатели.

Верни на принципите си за развитие на медийни платформи и най-вече водени от желанието си да запазят облика, характера и значимостта на едно от най-успешните и обичани радиа в България – „Z-Rock“, мениджмънтът и екипът на „Радиокомпания Си.Джей“ ООД прави всичко възможно в най-кратки срокове да предложат отново на своите слушатели качествени предавания и музикална програма, подкрепена с любими гласове на рок музиката като водещи.

Вижте и

„В най-скоро време ще обявим новата програмна стратегия на радио „Z-Rock“, като искаме да уверим всички
фенове на радиото, че мениджмънтът и екипът на компанията сме изцяло водени от желанието си да отговорим на техните високи очаквания. Вярваме, че въпреки неприятната ситуация в момента, която, за съжаление, ощетява на първо място слушателската аудитория, ще успеем в най-кратки срокове да разнообразим, обогатим и обновим съдържанието на радио „Z-Rock“, споделиха от „Радиокомпания Си.Джей“ ООД.

„Радиокомпания Си.Джей“ ООД е единственият притежател на словната марка „Z-Rock“, регистрирана в клас стоки и услуги 38 – телекомуникации, съгласно приложимото българско законодателство. Правото да използва марката „Z-Rock“ за разпространение на радио програма, както и регистрацията на домейна www.zrock.bg принадлежaт единствено на „Радиокомпания Си.Джей“ ООД, което включва всички радио честоти, за които компанията притежава правно основание да продължи да излъчва, както и всички останали медийни платформи, на които програмата е достъпна, включително www.zrock.bg и www.voyo.bg.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре