Сега четете
Четири наши филма на Международния кинофестивал в Торонто

Четири наши филма на Международния кинофестивал в Торонто

tiff-1Хавиер Бардем и Пенелопе Крус в испано-българска копродукция в Сан Себастиан

Четири ленти, подкрепени от Националния филмов център, ще участват в 42-рото издание на Международния кинофестивал в Торонто, който тази година ще се състои в канадския мегаполис от 7 до 17 септември.

Посоки на Стефан Командарев и Уестърн на Валеска Гризебах са селектирани в програмата Съвременно световно кино, която представя различни режисьорски гледни точки от цял свят, пише монитор. Тя включва филми от Афганистан, Аржентина, Белгия, България, Дания, Израел, Индия, Мозамбик, Испания, Шри Ланка, Канада, Япония и др.

И двете заглавия осъществиха световните си премиери в официалната селекция на Кан през май и оттогава жънат фестивални успехи по света. Посоки е четвъртият пълнометражен игрален филм на Стефан Командарев, сценарият му е написан от Командарев и Симеон Венциславов, оператор е Веселин Христов, а в актьорския състав, който съвсем наскоро получили Специалната награда на журито от МФФ в Сараево, са Васил Василев-Зуека, Ирини Жамбонас, Стефан Денолюбов, Иван Бърнев, Асен Блатечки, Герасим Георгиев-Геро. Уестърн е копродукция между Германия, България и Австрия,

Вижте и

заснета от немска режисьорка почти изцяло у нас

с български непрофесионални актьори. Продуцент от българска страна са Братя Чучкови. Филмът разказва за група германски строителни работници, които започват тежка работа в българската провинция. Чуждата земя събужда чувство за приключение у мъжете, но и ги изправя пред собствените им предразсъдъци. Конфронтацията идва бързо, когато те започват да се конкурират за благоразположението на местните жители.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре