Сега четете
Патриотите почитат 100 години от смъртта на ген. Иван Колев

Патриотите почитат 100 години от смъртта на ген. Иван Колев

uchilishte-v-sofiq-da-vyzstanovi-imeto-si-general-ivan-kolev-nastoqvat-ot-sdrujenieto-za-izgrajdaneto-na-pametnika-_9468Вицепремиерът Валери Симеонов и депутати от парламентарната група на Обединени патриоти ще присъстват на военния ритуал и панихида по повод 100 години от смъртта на легендарния български пълководец генерал-лейтенант Иван Колев. По време на церемонията ще се състои и освещаване на изградените към паметника на ген. Колев паметни плочи с имената на войниците и офицерите от Трета Българска армия, загинали в боевете от Добричката епопея.

Припомняме, че паметникът на един от най-големите ни пълководци бе изграден с личното съдействие и активното спомоществователство на лидера на НФСБ Валери Симеонов, който предоставя по-голямата част от средствата. Скулптурата на ген.Колев изработена от Александър Хайтов е издигната в Добрич миналата година.

Събитието ще е утре -29 юли /събота/ 2017 ч., 11 часа в Добрич пред паметника на ген. Иван Колев и загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 г.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре