Сега четете
Трима задържани след протеста в Асеновград

Трима задържани след протеста в Асеновград

b4128912db432f77d7173ad6b38cb744„Протестът снощи беше значително по-мащабен от предходните протести. Имаше известно напрежение, но ситуацията беше овладяна“ – това съобщи в ефира на БНТ шефът на пловдивската полиция ст. комисар Атанас Илков по повод поредния протест в Асеновград, на който в неделя се събраха над 5000 души.

„Бяхме се подготвили с необходимия брой сили, за да не допуснем нарушаване на обществения ред и ескалиране на напрежението между полиция и протестиращи, каза още Илков.

Единият от задържаните е добре познатият „ловец на мигранти“ Петър Низамов – Перата, а причината за ареста му е, че е нападнал оператор на БТВ.

„Спрямо лицето има образувано бързо полицейско производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Той беше обявен за общонационално издирване и през нощта в 2 часа е задържан. Днес се очаква той да бъде докаран в областната дирекция на полицията в Пловдив, където ще бъдат извършени всички процесуално-следствени действия за доказване на неговото неправомерно действие“, уточни Илков.

Вижте и

Има задържани още две лица за извършени действия по хулигански подбуди. Образувани са досъдебни производства. Лицата са задържани за 24 часа.

Снимка: БТВ

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре