Сега четете
В Карлови Вари представят 170 филма от цял свят

В Карлови Вари представят 170 филма от цял свят

Карлови ВариСто и седемдесет игрални и документални филма ще бъдат представени на Международния филмов фестивал в Карлови Вари, Чехия. Той се провежда всяка година през юли от 1946 г. Тогава участници в събитието са представители на едва седем страни. Идеята на фестивала е да се видят филми от различен тип, фокусът е върху европейското кино.

След приключването му много филми поемат към масовия екран, а получилите награди естествено привличат вниманието на големите дистрибутори и медии. фестивалната програма тече в разделите конкурс за пълнометражни филми, конкурс за документален филм, „Особен поглед“ за необичаен творчески подход, филми на независими американски режисьори, на изток от Запада филми от бивши социалистически страни, обзор на чешки филми, създадени през последната година, няколко тематични ретроспективи на работата на световноизвестни кинодейци. Голямата награда на фестивала е Кристален глобус.

В конкурса може да участват само филми, създадени след 1 януари на предишната година и неучаствали в конкурсната програма на други международни фестивали. Селектираните заглавия обикновено са световни, международни или европейски премиери. Наградният фонд се разпределя поравно между режисьора и продуцента. Публиката избира найдобър филм и наградата се връчва по време на галавечерта при закриването на фестивала, информира

Вижте и

Любословие по БГНЕС

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре