Сега четете
  В „Стрелбище“ протестираха срещу небостъргач

  В „Стрелбище“ протестираха срещу небостъргач

Жители на столичния квартал „Стрелбище“ протестираха снощи срещу плановете да бъде вдигнат 43-етажен небостъргач в близост до кръстовището на булевардите „Петко Тодоров“ и „България“. Според тях по време на строежа на небостъргача ще трябва да търпят няколко години шум, а и на определеното за сградата място имало подпочвени води, предаде БНТ.

От строителната фирма са обяснили пред телевизията, че имотът е купен през 2006 г. Тогавашният общ устройствен план предвиждал строеж на високи сгради. Мястото било определено за озеленяване, няколко години по-късно, когато в плана се променя предназначението му. От фирмата твърдят, че никой не ги е уведомил. Двама главни архитекти на София са отказали да разрешат строителството. Върховният административен съд обаче реши, че собственикът е ощетен и отмени отказа.

„Разрешението за строеж все още е доста далече. В момента е фазата на подробния устройствен план. Проблемът е чисто нормативно, че този подробен устройствен план не отговаря на редица изисквания – не е изработен върху кадастрална карта, през имота преминава инженерна инфраструктура, както не са спазени изискванията за съгласуване с дирекция ,,Зелени системи“, заяви главният архитект на София Здравко Здравков.

Протестиращите събират подписка и се заканиха, че ако не бъдат чути ще протестират отново след 10 дни.

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре