Сега четете
КСНС при президента заседава за състоянието на армията, службите и МВР

КСНС при президента заседава за състоянието на армията, службите и МВР

За първи път държавният глава Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. Темата на срещата е „Рискове и заплахи за националната сигурност на Република България и необходими мерки за нейното укрепване“. Очаква се да бъдат обсъдени състоянието на армията, службите за сигурност и МВР. От прессекретариата на президента не дават конкретни подробности за целта на заседанието.

Кои ще бъдат лекторите и кои точно аспекти от националната сигурност ще се разискват също не е ясно. Очаква се обаче в съвета да участват премиерът Бойко Борисов, председателят на Народното събрание Димитър Главчев, лидерите на парламентарно представените партии и шефовете на службите.

На заседанието могат да присъстват и ресорните министри по обсъжданите теми. Това е първият Консултативен съвет, който Радев свиква от встъпването си в длъжност на 22 януари. Предишният такъв формат бе посветено на политическата криза в страната преди изборите. Тогава Росен Плевнелиев покани новоизбрания президент Румен Радев, но той не присъства на съвещанието.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре