КСНС при президента заседава за състоянието на армията, службите и МВР

За първи път държавният глава Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. Темата на срещата е „Рискове и заплахи за националната сигурност на Република България и необходими мерки за нейното укрепване“. Очаква се да бъдат обсъдени състоянието на армията, службите за сигурност и МВР. От прессекретариата на президента не дават конкретни подробности за целта на заседанието.

Кои ще бъдат лекторите и кои точно аспекти от националната сигурност ще се разискват също не е ясно. Очаква се обаче в съвета да участват премиерът Бойко Борисов, председателят на Народното събрание Димитър Главчев, лидерите на парламентарно представените партии и шефовете на службите.

На заседанието могат да присъстват и ресорните министри по обсъжданите теми. Това е първият Консултативен съвет, който Радев свиква от встъпването си в длъжност на 22 януари. Предишният такъв формат бе посветено на политическата криза в страната преди изборите. Тогава Росен Плевнелиев покани новоизбрания президент Румен Радев, но той не присъства на съвещанието.

Коментирайте първи тази публикация на "КСНС при президента заседава за състоянието на армията, службите и МВР"

Оставете коментар

Имейлът ви няма да бъде публикуван.


*