Сега четете
Тази седмица ще се обсъжда влизането ни в Еврозоната

Тази седмица ще се обсъжда влизането ни в Еврозоната

Присъединяването на България към Еврозоната и стабилността на финансовия пазар ще обсъждат в петък в София европейският комисар за еврото, финансовата стабилност, банковите услуги и социалната политика Валдис Домбровскис и българските власти.

Европейският комисар за еврото, финансовата стабилност, банковите услуги и социалната политика Валдис Домбровскис
Европейският комисар за еврото, финансовата стабилност, банковите услуги и социалната политика Валдис Домбровскис

След близо шест месечна пауза, заради липса на редовно правителство, комисарят Домбровскис е първият официален представител на Европейската комисия, който посещава страната след съставянето на новото правителство.

Срещите на заместник-председателя на ЕК по въпросите на еврото и социалния диалог ще са с премиера Бойко Борисов, както и с финансовия министър Владислав Горанов, със социалния министър Бисер Петков. Валдис Домбровскис ще има среща и с управителя на БНБ Димитър Радев.

Визитата на латвийския представител в ЕК ще се проведе в контекста на представения миналата седмица годишен доклад по процедурата “Европейски семестър”.

Вижте и

Брюксел отправи четири препоръки към България – да продължи подобряването на събираемостта на данъците, да намали рисковете пред финансовата стабилност, да се прилагат повече политики и социални услуги за групи в неравностойно положение, както и да се изпълняват стриктно правилата за провеждане на обществени поръчки.

източник: БГНЕС

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре