Сега четете
Горна Оряховица празнува

Горна Оряховица празнува

Делегации от побратимените градове пристигнаха за празника на Горна Оряховица
Делегации от побратимените градове пристигнаха за празника на Горна Оряховица

С тържествена сесия на Общинския съвет ще започне празничният за Горна Оряховица 29 май. Заседанието е с начален час 11.00 ч. в Зала 1 на Общината. На официална церемония ще бъдат представени удостоените със звания и награди по повод Празника на Горна Оряховица

В празничния ден е отделено и специално внимание на най-малките горнооряховчета и гости на града. От 18.00 ч. в парк „Градска градина” започва подготвеното за тях детско шоу. Час и половина малчуганите ще се забавляват с артистите от „UN BESO art & dance center“. Програмата предвижда детски карнавал с много песни, танци, игри и изненади.

Концертът по повод празника на Горна Оряховица ще започне от 19.30 ч. в парк „Градска градина”. Участие ще вземат Вокален състав „Нова музика”, Десислава Златева и Деян Петков, Силвия Кацарова и Pavell & Venci Venc.

Денят на Горна Оряховица ще завърши с празнични илюминации.

В навечерието на празника на Горна Оряховица кметът инж. Добромир Добрев посрещна в Гербовата зала на Общината делегациите от побратимените градове. Те гостуват в Горна Оряховица по повод Празника на града – 29 май.

Инж. Добрев приветства гостите от Миргород, Украйна, Смолевичи, Беларус, Череповец, Русия, Рошиори де Веде, Румъния, Сигентсентмиклош, Унгария, Варен, Германия и Буюкчекмедже, Турция им благодари за това, че са уважили поканата за празника на Горна Оряховица.

„За нас е чест, че отново сте гости на Горна Оряховица. Благодаря ви, че всяка година споделяте с нас прекрасните празнични емоции”, обърна се към гостите инж. Добрев.

Гостите на своя страна благодариха за топлото посрещане. Те имаха възможността да изгледат кратка презентация на провелото се в края на миналата година изложение Младежко техническо творчество.

На срещата присъства и инж. Владимир Григоров, който е инициатор на изложението, за да покани технически екипи от побратимените градове да вземат участие в тазгодишното издание. То ще се проведе през месец октомври.

Вижте и

Гостите получиха покана и от представителя на клуб „Българско войнство” Борис Рахнев за сътрудничество със сродни организации от побратимените градове.

 

източник: regnews.net

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре