Тръмп скочи срещу „фалшивите новинарски медии“ заради зет си

снимка: ЕПА/БГНЕС

снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп се застъпи за зет си Джаред Къшнър след разпространената информация, че съветникът му се е опитал да установи таен канал за комуникация с Москва, съобщава БиБиСи.

В съобщение до вестник „Ню Йорк таймс“ държавният глава похвали Къшнър, че върши „голяма работа“.

Но той не отговаря директно на публикуваната информация за съпруга на Иванка Тръмп – най-голямата дъщеря на американския лидер.

Американски вестници разкриха, че Къшнър е обсъдил създаването на таен канал с руския посланик през декември.

„Ню Йорк таймс“ и „Вашингтон пост“ отбелязаха, че той е искал да използва „руски сгради“, за да избегне подслушване от службите в САЩ по време на дискусиите с Москва. Той се е опитал да си сътрудничи с руснаците преди Тръмп да влезе в Белия дом, което означава, че тогава Къшнър се е представял като частно лице.

Информацията излезе след съобщение, че Къшнър е проверяван като част от разследването на ФБР във връзка с руската намеса на президентските избори през 2016 г.

Тръмп, който се е срещнал с адвокати в Белия дом в неделя, не се поколеба да подкрепи зет си, който заема роля в Белия дом като старши съветник.

„Джаред върши голяма работа за страната. Напълно му се доверявам“, отбеляза президентът на САЩ в съобщението до „Ню Йорк таймс“.

„Буквално той е уважаван от всеки и работи върху програми, които ще спестят милиарди долари на държавата. В допълнение към това, може би най-важното, той е много добър човек“, пише Тръмп.

По-рано високопоставени представители от администрацията на президента коментираха информацията, свързана с Къшнър.

Вътрешният секретар Джон Кели заяви пред ABC, че е „нормално“ и „приемливо“ да се установят подобни комуникации с чуждестранни сили.

Междувременно съветникът по националната сигурност на Белия дом Хърбърт Макмастър поясни, че „имаме тайни канали за комуникация с редица държави“.

Тръмп изрази възмущението си от „фалшивите новинарски медии“.

„Според мен по-голямата част от изтеклата от Белия дом информация е изфабрикувана лъжа, която е измислена от фалшивите новинарски медии. Когато видите текстове с „казаха източници“ във фалшивите новинарски медии, и те не споменават имената, много е вероятно тези източници да не съществуват, а са измислени от фалшиви журналисти“, написа американският лидер в „Туитър“.

По думите му „фалшивите новинарски медии работят усилено, за да унижат използването на социалната мрежа от моя страна, защото те не искат САЩ да чуят истинската история“.

Коментирайте първи тази публикация на "Тръмп скочи срещу „фалшивите новинарски медии“ заради зет си"

Оставете коментар

Имейлът ви няма да бъде публикуван.


*