Сега четете
Абсолвенти от НАТФИЗ играят Радичков в Народния театър

Абсолвенти от НАТФИЗ играят Радичков в Народния театър

Народният театър „Иван Вазов” ще отвори голямата си сцена за абсолвенти от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” на 29 май от 19:00 часа. Този понеделник студентите от класа на проф. д-р Ивайло Христов, специалност „Актьорство за драматичен театър”, ще представят спектакъла „Януари” от Йордан Радичков. Те получиха шанса да играят на Голяма сцена на Народния театър, след като спечелиха наградата за най-добър спектакъл на церемонията по дипломирането на студентите преди броени дни. Входът е свободен.

За първи път в новата си история Народният театър дава възможност на завършващите академията актьори да се изявят на първата ни сцена, а на публиката – да се докосне до младите таланти.

Режисурата на класическата пиеса е на Ованес Торосян, сценографията и костюмите – на Маргарита Данчева, а музикалното оформление – на И. М. А. Консултант по северозападните въпроси е Петко Венелинов. Спектакълът „Януари” е с участието на Марияна Иванова, Александър Кънев, Анатолий Ставрев, Васил Витанов, Димитър Петров, Константин Гечев, Крис Атанасов, Мак Маринов, Марио Топалов, Мартин Петрушев, Ненчо Костов, Пламен Добрев, Христо Стефанов. Някои от тях вече са играли на Голяма сцена на Народния театър, като един от спектаклите е „Последното изкушение” на Веселка Кунчева.

Написана през 1974 г. и поставяна многократно на родните и европейски сцени, пиесата „Януари” е една от най-забележителните и разтърсващи творби на класика на родната литература Йордан Радичков. „В пиесата „Януари“ героите един по един се отронват и вместо тях на сцената застават вълци. Остава само един човек и спорът се състоеше в това, дали и него да дам на вълците, или да го запазя невредим“, казва Радичков за нея.

Вижте и

 

Снимки: Зоя Стоянова (IV курс „Фотография“)

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре