Сега четете
Руски командоси със смразяващ разказ за атака на ислямисти в Сирия

Руски командоси със смразяващ разказ за атака на ислямисти в Сирия

hqdefaultБойци от Силите за специални операции, върнали се от Сирия, където са коригирали огъня по терористите, разказаха на журналисти, как са отбивали атаки на терористите. „Периодично бяхме подлагани на обстрел, но в едно прекрасно утро всичко рязко се обърна с главата надолу. Започна масиран артилерийски обстрел по нашите позиции. Стреляше се с установки „Град”, артилерия, миномети”, разказва един от командосите в ефира на Звезда. След това, когато група тръгна напред, за да насочват ударите на авиацията, разузнавачите забелязаха движение на шахидмобил. „Веднага се задействаха опитните бойци с преносимите ракети, шахидмобилът беше взривен. Заехме отбранителна позиция, боят започна. До края на деня атаките бяха три-или четири”, разказва още боецът.

След това командирът взе решение подходите към нас да бъдат минирани, добави той. „Минирахме местността през нощта. На сутринта имаше още една атака. Плътността на огъня беше висока, но беше страшно само в първите минути. След това започна баналната рутина. Отразихме атаката, сирийските войски, виждайки това, си вдигнаха бойния дух и се върнаха на позициите си.

Предавайки координатите на всичките огневи позиции на сирийските войски, се изтеглихме. В резултат на сраженията бяха унищожени шахидмобил, танк, две БМП, не сме броили колко ислямисти сме убили”, разказа още участникът в операцията. Бойците на спецназа са действали в градските условия на разрушения Алепо и в пустинна местност в провинция Хомс.

Вижте и

Превод и редакция: БЛИЦ

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре