Сега четете
Фандъкова за детските градини и водата

Фандъкова за детските градини и водата

йорданка-фандъкова-4339Расте, но не старее“. Проблеми с детските градини и липса на топла вода – как общината се справя с проблемите
Гост: кметът на Столична община Йорданка Фандъкова

Напълно в срок върви, очаквам до края на месец май да започне подготовката за изграждането на още 4 метростанции. Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова в предаването „Денят започва“ по БНТ, във връзка с изграждането на третия лъч на столичното метро.

„От началото на миналата година започнахме изграждането на 7, по-късно добавихме още една метростанция. Така че в момента се строят общо 8. Строителните дейности вървят по график, изпълнени са на 33%.
Имаме възможност от месец юни да започнем отварянето на стесненията там, където ги има. Специално на бул. „Патриарх Евтимий“ очакваме през юни месец да освободим движението, но ще останат леки стеснения точно в участъците на метростанциите, защото там строителството ще продължи“, обясни кметът Фандъкова.

Тя подчерта, че през месец юни предстои да бъде пуснато движението още по бул. „Гоце Делчев“, както и локалните платна на бул. „Цар Борис III”. „Интересно е, че между 15 и 20 май очакваме тунелопробивната машина да се придвижи през метростанция „Красно село“, така че това ще може да го видим. Тя вече се движи на пълни обороти“, заяви Фандъкова.

Вижте и

Кметът на София съобщи още, че общината смята строителството на детски градини за приоритет и сега се строят такива в кварталите Драгалевци, „Младост“, „Бояна“, „Люлин“, „Красна поляна“, „Красно село“, „Манастирски ливади“ и „Кръстова вада“. Фандъкова коментира и въпросът за опазването на старата архитектура в София, който влезе във фокуса на общественото внимание след събарянето на така наречената „Двойна къща“ на булевард „Васил Левски“. Тя съобщи, че главният архитект на столицата е отказал проекта за надграждане на Царските конюшни на ъгъла на бул. „Дондуков“ и бул. „Васил Левски“.

БНТ, „Денят започва“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре