Международно туристическо изкачване на връх Руй се организира на 17 юни

връх РуйМеждународно туристическо изкачване на връх Руй се организира на 17 юни, съобщиха от община Трън.
Проявата е съвместна инициатива на туристическата организация на сръбската община Бабушница, туристически клубове от Сърбия и България, както и общинските администрации на Бабушница и Трън. Изкачването е ежегодно, второ по мащаб в Сърбия и се провежда за осми път.

Предвижда се походът от българска страна да започне в 10.00 часа на 17 юни от трънското село Забел и включва среща на върха, без преминаване на държавната граница, в интервала между 12.00 и 14.00 часа, в зависимост от скоростта на изкачване. До 16.00 часа групите трябва да се изтеглят обратно от района на върха.
Община Трън осигурява автобус в 9.30 ч. от центъра на Трън до изходния пункт – площада в с. Забел. Същият автобус ще върне обратно туристите в 18.00 ч.

Общинската администрация предупреждава групите, които се придвижват към върха, да носят списък с три имена и ЕГН на участниците и телефон за връзка на отговорника на групата, лични карти и/или паспорти. Непълнолетните да бъдат задължително с придружител и необходимите документи за целта.

Инициативата се базира на меморандум за дългосрочно сътрудничество между Трън и Бабушница, подписан през 2014 г. и одобрения през февруари план за действие за 2017 г.

Коментирайте първи тази публикация на "Международно туристическо изкачване на връх Руй се организира на 17 юни"

Оставете коментар

Имейлът ви няма да бъде публикуван.


*