Сега четете
Путин награди Филип Киркоров с Орден на честта

Путин награди Филип Киркоров с Орден на честта

660_65bc59ba0f0c4d9d6e4fe1d5575288c9Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за присъждането на Ореден на честта на руския певец с български корени Филип Киркоров, който днес навършва 50 години.

По-рано президентът отправи поздравителна телеграма към певеца по случай юбилея му.

„Руският президент Владимир Путин подписа указ за награждаването на Филип Киркоров с Орден на честта за големия му принос в развитието на отечествената естрадна музика и многогодишната му плодотворна дейност“, се казва в съобщение до медиите, цитирано от РИА Новости.

По повод 50-годишнината си, Филип Киркоров изнесе днес грандиозен юбилеен концерт на сцената на Кремълския дворец .

Концертът на артиста, излъчен по „Первый канал“ бе озаглавен „Аз“.

Шоуто му е дало възможност да погледне по друг начин на себе си, макар че осмислянето не е настъпило веднага, споделя Кралят на руската поп музика.

„Миналата година изнесохме над 100 концерта в десет държави, сподели той пред ТАСС. През това време аз откривах нещо ново в себе си във всяка песен, като нещо променях, нещо пригаждах към себе си“.

Концертът бе финалът на цикъл от 19 концерта, изнасяни всеки ден. Във фоайето на Кремълския дворец е представена фотоизложба, посветена на сегашното шоу „Аз“ и експозиция от 90-те най-известни костюма на певеца от клипове и концерти през различни години.

Вижте и

–––––––––––––-

15a0c81dc40Филип Киркоров е роден 30 април 1967 г. във Варна, в артистичното семейството на българския певец от арменски произход Бедрос Киркоров и руската му съпруга. Семейството още в детството на Филип се мести в СССР. Възпитаник е на Държавното музикално училище „Гнесини“ в Москва, което завършва с червена диплома за отличен успех. Носител е на почетното звание „Народен артист на Русия”.
Многократно е бил победител на различни руски, музикални формати в Русия. Пет пъти е получавал наградата World Music Awards като най-популярен, руски изпълнител.


Още в началото на 1990-те години Киркоров става известен поп певец в Русия. Популярност добива с няколко кавъра на български хитове, писани от Тончо Русев, които превръща в руски шлагери. Сред песните са „Телефонна любов“, популярна в изпълнение на Васил Найденов, „Прегърни ме“ – на дует „Ритон“ и „Детски спомен“ – на Орлин Горанов и Кристина Димитрова.

С песента „Небо и земля“ Киркоров печели гран при на конкурса Шлагер-90 в Ленинград. През 1992 г. записва песента „Атлантида“, която дава наименованието и на едноименното му шоу. Година по-късно получава премията „Овация“ в номинацията за певец на годината, както и премия от „Златният Орфей“.

Артистичната му кариера се отличава с триумфални победи, скандали, престижни награди и изпълнения на известни световни сцени – Madison Square Garden, Friedrichstadt Palace, Grand Theater, Jubilee Theater, Taj Mahal, Roy Thompson Hall, MGM Grand, както и в прочутата Карнеги хол в Ню Йорк.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
1
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре