Сега четете
Чешка компания купува производителя на Pepsi за България

Чешка компания купува производителя на Pepsi за България

pepsiПроизводителят на Pepsi за България „Куадрант Бевъриджис“ АД сменя собственика си. Купувачът е Karlovarské minerální vody, a.s. (KMV), която е най-големият производител на минерална и изворна вода в Централна Европа, съобщиха днес от „Куадрант Бевъриджис“ в изявление до медиите.

Сделката подлежи на регулаторно одобрение от страна на Комисията за защита на конкуренцията у нас и се очаква да бъде завършена през първата половина на 2017 година.

„Настоящото придобиване е нова възможност за развитие на компанията и увеличаване на нейния пазарен дял“, коментира изпълнителният директор на „Куадрант Бевъриджис“ АД Тамир Шабат.

„Куадрант Бевъриджис“ АД е официалната бутилираща компания на продуктите на PepsiCo в България и марките Pepsi, Mirinda, 7up, Evervess, на Pepsi-Lipton International и студения чай с марка Lipton, на Gat Foods и соковете и нектари Prisun.

„Развълнувани сме от влизането си на нов пазар“, сподели Алесандро Паскал, изпълнителен директор на KMV.

Вижте и

„След успешно придобиване на две водещи бутилиращи компании в Унгария ние продължаваме нашата стратегия да развиваме дейността си в други интересни чуждестранни пазари. Щастлив съм от предстоящата сделка в България“, допълва шефът на компанията.

Финансов консултант на KMV по сделката бе Raiffeisen Bank International AG.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре