Сега четете
Ще има ли в интернет новина за Третата световна? Прас-прес, брой 4

Ще има ли в интернет новина за Третата световна? Прас-прес, брой 4

Иван Бакалов скандализира със своят коментар в новият брой на Прас-Прес. Четете него и още други теми в брой 4 на медията на невъзпитаните карикатуристи.

images (9)

Някой гръмна отрова в сирийски град. Отрова зарин, каквато са пускали и през Първата световна върху окопите в Европа. През Втората световна Европа я опазиха от отровата, разрушиха градове на континента с конвенционални бомби.

Сега в Сирия пак зарин. Човечеството си цъка из интернет и край новината от Сирия излиза реклама на евтини самолетни билети. Или на фотоапарати. Аа си купим по един, да заснемем края на света.

Може би е близо.

Държавите се скараха кои гръмна отровата. Меркел и Оланд едновременно обвиниха Асад. Путин го защити, не бил той, Сирия унищожила химическите си оръжия под международен контрол преди 3 години.

Турците споменаха нещо, че кюрдите имат пръст. Кюрдите обвиниха Турция, оттам дошла отровата. Асад обвини т. нар. бунтовници.

Тръмп на свои ред обвини Асад за отровата. И без предупреждение пусна ракети срещу военна база в Сирия. Израел каза „Браво!“, Саудитска Арабия също каза „Браво!“. Иран се възмути.
България се обади като на тъпан малката пръчка – Външно министерство съобщи, че „приема“ ракетите като „част от усилията за решаване на проблема“.

Преди година Тръмп нападна Обама, че президентът трябва да получи одобрение от конгреса преди да атакува Сирия. Лаже го написа в Туитър: Donald J. Trump s (ajrealDonaldTrump The President must get Congressional approval before attacking Syria – big mistake if he does not!

Сега пусна ракетите без да пита конгреса. Президентът Тръмп, като същински Бойко Борисов, до вчера говори едно, после прави друго. Преди изборите за него Асад беше борец срещу Ислямска държава. Обеща САЩ да не се месят там, да си гледат вътрешните работи. Тръмп щял да се бори с тероризма заедно с Русия. После обърна палачинката. Списание „Таим“ даже изчисли, че Тръмп цели 18 пъти е заявявал и пускал туити в последните 3 години, че САШ. не трябва да бомбардират Сирия.

Вижте и

Гръцки вестници писаха, че Тръмп отваря кутията на Пандора. Унгарското правителство било разочаровано от хода на Тръмп. Полското не било разочаровано, подкрепя атаката. Из Европа и света един реагира така, друг иначе. И докато се нападат и надлъгват, в интернет и из световните медии се мерна изразът Трета световна война. Тя няма да е със зарин. С уран и плутоний ще е. По-качествено.

По повод ракетите на Тръмп Русия каза, че прекъсва военния канал, по който двете армии си обменяли информация.

Утре ракетите на Тръмп могат да ударят базата на Путин в Сирия. Или ракетите на Путин да ударят американски самолет. Не е задължително да е нарочно, може да е по погрешка. И Путин да пусне в отговор още от своите ракети, той обича да показва, че има ракети. И Тръмп от неговите…
Човечеството ще си иъка из интернет, когато започне Третата световна. Някой може и да успее да пусне новината за нея в интернет, до рекламите на евтини самолетни билети и фотоапарати. А дори някой може да успее да сподели линк във Фейсбук, между смешни снимки и хейтстатуси.

Преди да е прекъснал интернетът.

Дата: 12.04.2017 00:01
Източник: Прас Прес – стр. 2
Автор: Иван Бакалов

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре