Сега четете
Открадната картина на Пикасо за 5 млн. долара откриха в Турция

Открадната картина на Пикасо за 5 млн. долара откриха в Турция

645x344-turkish-officials-confiscate-smuggled-picasso-painting-in-erzurum-1491471642596Картина, за която се предполага, че е на испанския художник Пабло Пикасо, откри полицията в турския град Ерзурум, съобщават местните медии.

След получени сведения от разузнаването на страната, турската жандармерия конфискува платното, за което се смята, че датира от 1939 г. и носи подписа на художника.

При полицейската акция са иззети и три папируса с египетски йероглифи, чиито произход и стойност все още не са ясни. Властите смятат, че картината е открадната от Иракския държавен музей, а трафикантите са възнамерявали да я продадат за 5 млн. долара.

Най-скъпо продадените картини в света Богатите инвеститори от цял свят са похарчили невероятните 57 млрд. долара за покупка на картини през 2014 г.

Вижте и

Задържани са трима души, като разследването и идентификацията на платното продължават.

Миналата година турската полиция откри картината на Пикасо „Жена, решеща косата си“, която беше открадната от колекционер в Ню Йорк. Тогава случай полицаи под прикритие, представящи се за купувачи, арестуваха двама души, след като те са опитаха да им продадат картината за 7 млн. долара.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре