Сега четете
Ученици наредиха благотворителна изложба „Сътвореното“

Ученици наредиха благотворителна изложба „Сътвореното“

rsz_snimka_3Благотворителна изложба „Сътвореното“ на ученици от Варненска търговска гимназия „Георги С. Раковски“ ще бъде открита днес в галерия „Академика“ на Икономическия университет. Инициативата се организира за втора поредна година в морската столица.

Ученици рисуват, за да дарят своя труд за свои съученици, които нямат техните възможности (деца-сираци и деца в неравностойно положение). На изложбата по живопис ще бъдат представени картини на ученици от Варненска търговска гимназия „Георги С. Раковски“, които ще могат да се закупят.

Инициатива е свързана с желанието да бъдат припомняни извечните универсални ценности. За да стигнеш до доброто и злото, трябва да минеш през страдание и изкушение, съмнение и колебание. Най-ценното и най-значимото в посланието на Библейския мит е моралното познание.

Чудото на Сътворението е преподреждането на света. Това младите хора трябва да осъзнаят чрез цветовете и чрез милосърдието и благодеянието.

Вижте и

В началото на 2017 година бе поставена задача пред учениците да създадат своя интерпретация на библейския мит за Сътворението на света.

Темата за Сътворението е част от изучаваната програма по БЕЛ (български език и литература). По този начин прочетеното и наученото от „Книгата на книгите“ ще се превърне в провокация за въображението на младите хора.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре