Сега четете
Какви са възможните формули и коалиции в управлението?

Какви са възможните формули и коалиции в управлението?

2962e78c1c2045404c8ec796d12297e1Какви са възможните формули и коалиции в управлението? Още по време на кампанията Бойко Борисов обяви, че голяма част от досегашните му министри ще заемат отново постовете си в третото му правителство.

Самият Борисов се превърна в ябълката на раздора заради настояването на Патриотичния фронт той да не оглавява кабинета. ГЕРБ обаче не отстъпват. И така, ако най-голямата партия формира кабинет, той ще бъде с Борисов начело.

Постовете си вероятно ще запазят Владислав Горанов като финансов министър и Томислав Дончев като отговорник за европейските фондове. Сред твърдите фаворити на Борисов за транспорта остава Ивайло Московски. А за екологията – Ивелина Василева. Министерството на туризма вероятно ще бъде запазено за досегашния си титуляр Николина Ангелкова.

По-сложно е с партньорите. Ако изобщо се стигне до коалиция с Патриотичния фронт, дежурният слух праща Красимир Каракачанов в Министерството на отбраната. Появиха се и спекулации за Валери Симеонов начело на енергийното.

Преди всичко обаче е необходимо да се стигне до съставяне и гласуване на кабинета. А това, по всичко личи, ще е тема на дълги и сложни преговори.

„За първи път България може да има официално националисти в управлението. На хората това ще им хареса. Нашите националисти не са възприемани като радикали, харесват ги от ляво, и от дясно. Те обаче имат един голям противник и това е самият Бойко Борисов. Борисов ще започне да прави с тях това, което правеше с Реформаторите”, коментира в студиото на „Здравей, България” социологът Първан Симеонов.

„Всички специалисти, които изслушах в последно време, казват, че има нещо нередно в решенията на КЕВР. Но този път ударът е изчислен – идва лято. Съответно на хората няма да им е до това да протестират за парно, но може да протестират за други неща. Като че ли този път го изчислиха, но ако сервират някакво безобразие през лятото, пак ще има протест”, заяви политологът Евгений Дайнов. Коментарът му идва след решението на КЕВР да увеличи цената на парното и топлата вода между 18 и 38% в цялата страна.

Вижте и

По думите на социолога Първан Симеонов от КЕВР са начертали доста добър политически календар.

„Първо, идва топлият сезон. Второ, най-вероятно ще се разберат нещо за пенсиите. И като се замислите, това, което предстои като политическа картина горе-долу ще се хареса на българите. Честно казано, в топлите месеци хората може да позабравят за това, което им се случи веднага след изборите”, добави социологът Първан Симеонов.

Нова телевизия, „Здравей, България“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре