Сега четете
Преглед на печата 03 Април 2017

Преглед на печата 03 Април 2017

pregled na pechataПравителството пише спешно нова наредба, информира „24 часа“ по повод отмененото от служебното правителство постановление за интеграция на бежанци. Президентът Радев обещал това на БСП преди изборите. Според „24 часа“, ако до пет дена не напишем нов документ за мигрантите, ще загубим европари. С отмяната на постановлението в петък, държавата ни нарушила 19 регулации на Европейския съюз. Нито един кмет и нито един бежанец не се е възползвал от условията, в Елин Пелин, Белене и Широка лъка имаше дори протести срещу заселването там на мигранти, припомня вестникът.

ГЕРБ иска веднага да се приеме мажоритарен вот, е водещото заглавие на „Труд“. Патриотите били категорично против този вид избор на депутати. Стефан Данаилов призовал колегите си от БСП да подкрепят решенията от референдума на Слави Трифонов. „Труд“ помества на първа страница снимка на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов пред станалия популярен преди години храст с розови магнолии. За репортер на вестника Борисов заявил: „Аз ще предложа на парламента правителство, а пък те да гласуват каквото си искат“.

„Ново правителство ще има най-рано в края на април“, прогнозира „Капитал дейли“. Чисто технически, на новия парламент му трябва време да се конституира, преди да започне с дневния ред по същество, пояснява вестникът.

Бившият ректор на Софийския университет, професор Иван Илчев, ще преподписва всяка една диплома на завършилите през 2009 година, ако му бъде занесена, съобщава вестник „Сега“. Дипломите са невалидни, защото на тях липсва собственоръчният подпис на Илчев. Изданието цитира интервю на професора за БНР, в което той се оправдава, че не било възможно да подпише към осемнайсет хиляди дипломи годишно.
Колко са ранените в катастрофи, пита вестник „Сега“. Болниците и МВР показват различни статистики – осем хиляди според вътрешното ведомство и 16 хиляди по данни на здравните заведения. Задълбочава се съмнението, че полицията натъкмява цифрите, коментират специалисти по темата.

„Десетки клиники съдят Здравната каса да им плати разходите за така наречения пръстов отпечатък“, пише „Монитор“. След окончателното съдебно решение, здравните заведения искат да компенсират направените от тях разходи за техниката, които са минимум хиляда-две хиляди лева на болница.

Вестник „Дума“ съобщава на първата си страница, че утре, пред сградата на държавния регулатор, ще има протест срещу рязкото поскъпване на газа, тока и водата.

Вижте и

„Убиха с дрога 14-годишен шампион в ММА-боеве“, е водещото заглавие на „Стандарт“. Дейман Душев бил ученик във варненската английска гимназия. В събота сутринта тялото му беше открито пред блока, в който живеел. Близките му са убедени, че не става дума за самоубийство, подчертава „Стандарт“. Подозират, че някой е сипал амфетамин в чашата на седмокласника, докато се забавлявал в дискотека. „Телеграф“ допълва, че Дейман е хвърлен насила от шестия етаж.

Вестник „Земя“ предлага списък с новите 240 депутати

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре