Сега четете
Измама ли е „танковата касета”, свалила първия президент?

Измама ли е „танковата касета”, свалила първия президент?

1491200823_9_xmГолямата измама, която доведе до оставката на първия български президент само 95 дни след заемането на поста – точно на тази дата – 3 април 1990 г., беше разкрита 27 години по-късно. В разследването си Петър Младенов: Цялата истина, издадено като книга, авторитетният журналист Пенчо Ковачев изнася шокиращи данни за заговора на тогавашния премиер Луканов, лидерите на СДС, изпълнителя Евгений Михайлов (провален кандидат-депутат от ДОСТ), Националната следствена служба в лицето на шефа й ген. Кацамунски (дядо на скандално прочулия се нов депутат от БСП Крум Зарков) и чужди тайни служби за дискредитирането на държавния глава.
Ето цялата история според книгата:

Въпреки уговорките с опозицията за невадене на компромати срещу СДС, медийният щаб на БСП пуска дни преди втория тур на първите демократични избори през юни 1990 г. глупава пародия, орезиляваща лидери на сините, която няма логично обяснение. Предизвикан PR, шефът на СДС Георги Данаилов, пуска на следващата вечер „танковата касета”. На нея се чува как на митинг на 14 декември 1989 г. тогавашният председател на Държавния съвет, а от 3 април 1990 г. председател (президент) на България Петър Младенов изрича: „Най-добре е танковете да дойдат”. БСП печели изборите, но медиите не спират да обсъждат записа.

Разбрал, че е предаден от своите с цел шефът на СДС Жельо Желев да стане президент, а Андрей Луканов от БСП да оглави коалиционно правителство между двете партии, Младенов подава оставка на 6 юли 1990 г., която Великото народно събрание, свикано на 10 юли 1990 г. приема. На 1 август Желев става президент, вице му е Атанас Семерджиев от БСП, отговорният за избирателното унищожаване и скриване на досиета от ДС като вътрешен министър на Луканов, който 30 г. преди това е най-добър приятел на Младенов. Понеже в историята има справедливост, СДС отказва участие в МС под ръководството на червения и така се прави кабинетът на безпартийния Попов.

Въпреки свидетелствата и експертизите в България и чужбина, доказали, че „танковата касета” е изнасяна от България и манипулирана в американска лаборатория в Полша, думите в нея са технически коригирани, невъзможен е толкова силен звук при фона, на който е направен записът, както от бг спецове, така и от производителя на камерата Панасоник,контролиранато от БСП следствие така и не иззема оригинала от Михайлов, а се занимава с копие на излъченото по БНТ, което опорочава разследването. Нещо повече, лично шефът на следствието Кацамунски предупреждава ратуващата за истинска експертиза на оригинала тогавашна депутатка Нешка Робева, която по време на изричането на думите е на 5 см от Младенов и отлично знае какво е казал, както и акад. Сендов, който също е до него, да престане да си вре носа в казуса. Което още по-заплашително прави и вицето Семерджиев спрямо журналистката от БНР Виза Недялкова, която опитва тогава да узнае истината.

Вижте и

http://19min.bg/news/8/87230.html

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (2)
  • Естествено, че е измама! Най-накрая лъсна факта, че т.нар. експертиза изобщо не е правена върху оригиналната касета, а върху обикновено копие. Всеки, който има елементарни познания в областта на видеотехниката и монтажа ще ви каже, че това е абсурдно и никой съд в света не би го допуснал.

  • Да припомня един цитат на бившия говорител на СДС Михаил Неделчев по този повод: „Мисля, че историята с танковата касета беше брилянтна операция на тайните служби!”

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре