Сега четете
РАИ свали популярно предаване заради расизъм и сексизъм

РАИ свали популярно предаване заради расизъм и сексизъм

0000335501-article2Италианската държавна телевизия РАИ свали от екран популярно седмично ток шоу заради обидни, сексистки и расистки коментари по адрес на източноевропейските жени, предаде Ройтерс.

В последното издание на програмата „Нека го обсъдим в събота“, излъчено миналата събота, имаше дебати защо италианците предпочитат източноевропейските жени пред италианските.

В ефира на предаването се чуха аргументи, че „източноевропейките са винаги секси“, че „те оставят мъжете си да взимат решения и да контролират нещата“, че „те се учат от ранна възраст как да въртят домакинството“, „прощават изневерите“, „всичките са майки и са винаги в перфектна форма след раждането“, „никога не хленчат или не са в лошо настроение“.

След излъчването на дебатите италиански политици изразиха възмущение от коментарите по адрес на източноевропейките. Генералният директор на РАИ Антонио дал’Орто каза, че програмата е в противоречие с ценностите, защитавани от неговата телевизия. Директорът на РАИ Уно – телевизията, по която бе излъчена скандалната емисия – Андреа Фабиано поднесе искрени извинения.

Вижте и

Хиляди жени от Русия, Украйна, Полша, Румъния и други източноевропейски страни дойдоха в Италия в последните 20 години, за да работят като домашни помощници. Много от тях се омъжиха за италианци, отбелязва Ройтерс.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре