Бойко Борисов за коментара на Ахмед Доган

Снимка: Webcafe.bg

Снимка: Webcafe.bg

Бойко Борисов видя в посланието на почетния председател на ДПС опит за „отваряне на врата за следизборна коалиция с партиите, които имат патриотична насоченост“..

„Прегледах сутринта изявлението на Ахмед Доган. Когато говори той, аз се опитвам да разчета между редовете какво иска да каже. За всичко е видно, че Турция като държава се опитва да налага дневния ред не само в България, а и в цяла Европа.

Г-н Доган подхваща този проблем като сериозен и като реална опасност. Между редовете той ни казва, че ДПС е патриотична партия, при която, ако стане проблем с бежанците и Ердоган ги изпрати към България, българските турци ще застанат срещу подобна политика на Турция.

Между редовете може да кажем, че той отваря врата за коалиция след изборите с патриотичните партии. Не искам да си мисля, че това е намек към самите патриоти и БСП“, коментира Борисов.

„Във всички случаи, когато се води спора между български мюсюлмани – дали са от ДОСТ или ДПС – винаги е по-различно от между християнин и мюсюлманин“, каза председателят на ГЕРБ.

„Трябва да действаме твърдо, но дипломатично. Познавам европейските лидери и видяхте, че с парите, които издействахме, и това, което направихме по границата, сега имаме нулев мигрантски натиск“, заключи бившият премиер.

Коментирайте първи тази публикация на "Бойко Борисов за коментара на Ахмед Доган"

Оставете коментар

Имейлът ви няма да бъде публикуван.


*