Сега четете
Създават училище за кино в София

Създават училище за кино в София

jordanka_fandukovaСъздаване на Общински фонд „Кино“ и средно училище по кино предвижда проект за стратегия „София – творчески град на киното“.

Той бе представен от столичния кмет Йорданка Фандъкова, нейния заместник Тодор Чобанов и авторите на стратегията.

Стимулиране на създаването на копродукции на територията на София, маркетинг и промоция на филмите, снимани в столицата, подкрепа на първи или втори проект на млади творци са сред целите на десетгодишната стратегия (2017-2027).

Документът предвижда още изграждане на мрежа от общински кина и мобилно кино „София – творчески град на киното“, участие в международни програми, организиране на фестивали, подкрепа на критиката и публикуване на книги за кино и други.

Вижте и

Утвърждаването на София като водещ център на филмовата индустрия в Европа, децентрализация на дейностите във филмовата индустрия, публично-частно партньорство и алтернативно финансиране на киното също са сред целите на стратегията.

Сега само представяме проекта за стратегия, предстои нейното обсъждане в Столичния общински съвет и комисиите към него, с участието на експерти, отбеляза Йорданка Фандъкова.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре