Сега четете
Орбан: Не сме слуги, ще защитим Унгария и ще спрем Брюксел

Орбан: Не сме слуги, ще защитим Унгария и ще спрем Брюксел

orbanУнгария отново трябва да защити своята независимост и своя национален суверенитет. Ние ще спрем Брюксел и масовото заселване.

Това каза унгарският премиер Виктор Орбан по време на празненствата свързани с националния празник и годишнината от унгарската гражданска революция от 1848-49 година.

Според премиера в момента нацията се намира в състояние на „бунт, но този път срещу брюкселската бюрокрация и влиянието на международния капитал“. Виктор Орбан говори пред гражданите, които се събраха пред Народния музей в столицата Будапеща.

„Унгарците не са слуги на никого. Ние трябва да защитим независимостта и националния суверенитет. Ние ще спрем Брюксел. Ще спрем масовото заселване и ще защитим границите си. Ние стоим здраво изправени на краката си. Ядем от своя хляб. Не сме слуги нито на унгарските, нито на международните силни на деня фактори“, подчерта Орбан.

В посланието си до живеещите в чужбина унгарци Орбан казва, че през последните години е създадена една мощна и стабилна Унгария, която може да помогне на живеещите унгарци в Карпатския регион.

БГНЕС припомня, че днес Унгария отбелязва 169 години от възстановяването на съвременния парламентаризъм в страната, когато се слага началото на борбата за свобода и независимост от Австрия.

Вижте и

Националният флаг бе вдигнат на официална церемония на площад „Лайош Кошут“ пред сградата на парламента в Будапеща. На церемонията присъства президентът Янош Адер и председателя на Народното събрание Ласло Кевер.

източник: БГНЕС

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре