Сега четете
Как да бъдете продуктивни, работейки 70 часа на седмица

Как да бъдете продуктивни, работейки 70 часа на седмица

На кого не му се е случвало да бъде претрупан от работа? Например заради наближаване на краен срок. Тогава напрежението е огромно. Преживяваме сериозен стрес.

За да знаете как да действате следващия път, ще прибегнем до съветите на специалисти от сферата на консултантските услуги. Те ще ни помогнат да повишим ефективността си в тези напрегнати дни, когато трябва да работим на предела на силите си.

Колко часа човек работи продуктивно?

Изследване на професор от Станфорд Джон Пенке, посветено на продуктивността на работните часове, показва, че производителността на служителя, работещ 50 часа седмично, сериозно се понижава, а след 70-ия час пада по плашещи показатели.

Изводът е, че тези допълнителни 15-20 часа, които специалистът прекарва на работното място, той оценява като напълно неефективни и измъчени.

Изходът от ситуацията е очевиден – трябва да се работи по-малко.

В консултантския бизнес обаче нещата не стоят толкова просто. Според някои специалисти, за да постигнат успех, трябва да работят повече от 40 часа седмично. Ето как те се справят със стреса на работното място и остават продуктивни, въпреки дългите часове.

Пет правила:

1. Развличайте се

Всеки ден правете нещо, което не е свързано с работата. Някои бягат по 5 км, други дават възможност на ума да си отпочине, четейки статия в лайфстайл списание. Трети се спасяват с йога по средата на деня.

Положително влияят  10-минутните паузи за по чашка кафе или кратките разговори с колега на всеки 3-4 часа.

2. Планирайте

Планирането помага да се избягва стресът в последната минута. Ако ви предстои важна среща в сряда, започнете да се готвите за нея от понеделник.

Важно е да планирате не само работните срещи, но и личните. Балансът между работата и личния живот е важен. Приучете се да планирате с Trello или Freedcamp.

3. Взаимодействайте с екипа

Важно е да умеете да общувате с колегите по теми, като проблеми и успехи. Интересувайте се и от делата им. Дългите часове съвместна работа и командировките превръщат колегите във второ семейство.

Вижте и

Не се страхувайте да общувате с тях. Нищо не носи повече стрес, колкото отсъствието на връзка и дружелюбна атмосфера в офиса.

4. Пийте вода

Всички знаят, че е важно да се пие вода. Не забравяйте постоянно да се хидратирате. Задължително носете бутилка вода със себе си и я пълнете 2-3 пъти дневно.

Водата е важна за работата на мозъка.

5. Не забравяйте да похапвате от време на време

Леките закуски през няколко часа помагат, когато се редят един след друг тежки работни часове. Ще се убедите в това, когато настъпят напрегнатите дни и не ви остава време за закуска и обяд.

Да се работи на празен стомах е тежко. Затова не забравяйте за закуските – ядки, плодове, шоколад.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре