Сега четете
Наши фотографи заснеха в Китай леденото вълшебство при -30 градуса!

Наши фотографи заснеха в Китай леденото вълшебство при -30 градуса!

От 4 февруари варненци ще могат да станат част от проекта „Зимен Китай“. Той е дело на Институт „Конфуций“ при Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ и Център „Иновации и Развитие“ при Икономическия университет Варна. Проектът е част от кампанията, свързана с избирането на Пекин за домакин на зимните олимпийски игри през 2022 година, пише Петел.

Целта е до началото на спортното събитие да се разширят класическите представи на света за Китай и да се обогатят в зимни краски – сняг, лед и студ.

Автор на проекта е Велин Пасков. Фотоизложбата „Зимен Китай” включва 30 фотографии. Тя ще бъде представена във Варна в Гранд мол. При откриването, паралелно с нея, ще има уроци по калиграфия, курс по Тай Чи, китайски занаяти и изкуства. Тези изяви се провеждат в седмицата на китайската Нова година, започнала на 28 януари.

1485858673-aaaa

Фотоизложбата представя най-северния и студен китайски град – Харбин. Намиращ се от двете страни на река Сунхуа, той е домакин на най-големите зимни фестивали на ледените и снежни скулптури в света. Както и част от зимното лице на Пекин – домакина на зимните олимпийски игри през 2022 година.

Фотографиите в изложбата са дело на Велин Пасков и на Мария Паскова. Те са заснети при изключително ниски температури. Дневните температури не надвишават минус 15 градуса, а нощните с лекота падат под минус 30 градуса.

Вижте и

Една от най-големите зимни атракции в Пекин е езерото Шъчъхай. В превод това означава „Езерото на десетте храма“, колко са храмовете около него. Всяка зима то бива сковано от дебел лед и тук може да видите както традиционни начини за забавление, така и някои запазени за китайците марки като ледените вело-шейни.

източник: БЛИЦ

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментара (1)
  • В началото на 2017 имахме късмет със семейството ми да видим въпросната изложба. Децата бяха впечатлени. А ледените шейни ни дадоха идея през тази година, докато бяхме на гости в София да посетим езерото Панчарево. През едни от най-студените дни имаше леко заледяване на езерото, но не ставаше за влизане на вътре и изобщо за кънки и шейни.

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре