Сега четете
Над 1 млн българи са гледали Гришо

Над 1 млн българи са гледали Гришо

Над 1 милион зрители у нас се гледали вчерашния епичен полуфинал на Откритото първенство на Австралия между Григор Димитров и Рафаел Надал. Със сигурност много повече българи в чужбина са тръпнали пред телевизорите по време на тенис спектакъла. Двубоят бе излъчен в България на живо по Евроспорт 1, а испанецът спечели с 6:3, 5:7, 7:6(5), 6:7(4), 6:4.

Мачът продължи 4 часа и 56 минути, в които двамата демонстрираха тенис на най-високото възможно ниво. Григор си тръгна от Австралия след блестящо представяне. Мачът срещу Надал бе най-дългият в кариерата му. Телевизионното предаване по Евроспорт 1 подлуди цяла България.

Изключително професионалният коментар на Йордан Божинов и Юлиан Стаматов заслужи само похвали. Двамата коментатори демонстрираха страхотна класа и запазиха добрия тон през маратонския двубой, който бе радост и наслада за всеки почитател на тениса и спорта у нас.

Двубоят Димитров – Надал засенчи всички други събития в България и дори встъпването в длъжност на новото служебно правителство с министър-председател Огнян Герджиков остана на заден план.
Легендата Джон Макенроу посочи тримата таланти, които ще бъдат следващите големи шампиони в мъжкия тенис.

„Григор Димитров се развива страхотно. Ще бъде наистина позитивно за тениса като цяло той да спечели титла от Големия шлем. Григор играе с харизма. Освен това е хубаво момче, поне така казват дъщерите ми! „, сподели Макенроу.

„Александър Зверев ще стане най-добрият тенисист в света според мен. Сега се учи, трябва само да укрепне и останалото ще последва. Той показа достатъчно категорично, че ще бъде голям талант. Ник Киргиос е най-талантливият от всички млади тенисисти, които в момента набират сила. Тенисът изисква концентрация, усилена работа, отдаденост и воля.

Причината, поради която Рафа Надал е един от любимите ми тенисисти, е защото не съм виждал друг да се старае толкова усилено, както го прави той“, коментира американецът.

Григор Димитров се изкачи до 13-ото място в световната ранглиста след класирането си на полуфинал на Откритото първенство на Австралия. Димитров достигна за първи път в кариерата си до топ 4 на турнира от Големия шлем в Мелбърн, но загуби драматично в пет сета от Рафаел Надал (Испания) след почти 5-часова битка на корта.

Вижте и

С успеха 25-годишният хасковлия увеличи актива си в класацията на АТP на 2765 точки. Димитров стартира Откритото първенство на Австралия на 15-ата позиция, но вече изпревари испанеца Роберто Баутиста-Агут и Ник Кириос (Австралия), Жо-Вилфрид Цонга (Франция).

Швейцарецът Роджър Федерер, който беше 17-и в класацията на АТP преди Откритото първенство на Австралия, обаче, спечели трофея днес, с което прогресира до десетото място с 3260 точки. Българинът все пак от утре ще запише най-предно класиране от 28 юни 2015 година, когато беше 11-и в света. Надал прогресира до шестата позиция с 4385 точки, а Анди Мъри (Великобритания) води убедително с 11540 точки.

източник: plovdiv-online.com

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре