Сега четете
Новoизбраният водач на АБВ: Гневен съм

Новoизбраният водач на АБВ: Гневен съм

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

Новoизбраният водач на АБВ Константин Проданов заяви в интервю за NOVA, че е станал лидер на партията, защото е изключително гневен.

„Гневен съм. Не мога всяка сутрин да слушам за поредните бити и ограбени, за поредната далавера. Това просто ми боде очите“, каза той.

Проданов беше избран с явно гласуване от делегатите на Втората сесия на Втория конгрес на АБВ. Това е първата смяна на лидер от създаването на партията през 2014.

Наследникът на Първанов коментира, че не е бил съгласен с решението на АБВ да влезе в кабинета „Борисов 2“ с вицепремиера Ивайло Калфин. Той заяви, че червената линия, която няма да прекрачи, е коалиция с ГЕРБ.

Константин Проданов е завършил финанси в Япония, където 12 години е работил в елитни финансови институции. Баща му е виден авторитет в социалните науки.

александър мариновМеждувременно политологът проф. Александър Маринов, комеунтира, че изборът на Константин Проданов е възможност за АБВ,  но за да се утвърди той е важно Георги Първанов да не влияе на партийната политика. Това каза за Радио „Фокус“ политологът проф. Александър Маринов. Според него шансовете на АБВ да влезе в следващия парламент са много ниски поради редица причини, включително заради неправилната линия на сближаване с левицата и най-вече с БСП. „Ако АБВ беше намерила по-гъвкава, по-умерена и по-скромна линия на поведение, вероятно част от нейните избиратели нямаше да я напуснат и да продължат да я напускат, преориентирайки се към БСП.

Вижте и

До момента се създаваше впечатлението, че АБВ отхвърля всякакви идеи за партньорство с БСП. Това, разбира се, е накърненото его на Първанов, на Калфин, на Петков и е психологически разбираемо. За два месеца новият лидер много трудно може да направи чудеса. Още повече, че самият той е относително непознат в партията, така че ще трябва да се доказва, да печели доверие. Задачата му не е никак лесна“, коментира политологът.

АБВ трябва да търси сближаване с БСП, но може да се мисли и за бъдеща широка коалиция между ГЕРБ и БСП, каза още проф. Маринов. „Такава обаче ще изисква компромис и от двете страни“, подчерта политологът. Според него българите се нуждаят от голяма обща кауза, която да ги сплоти отвъд

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре