Сега четете
Депутатите обсъждат как са били обругани от Слави

Депутатите обсъждат как са били обругани от Слави

Извънредно заседание на председателския съвет на Народното събрание е обсъждал обругаване на депутатите в телевизионното предаване „Шоуто на Слави“. Това стана известно от думите на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде БТА.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева е свикала съвета по искане на ПГ на „Атака“ във връзка с „поведението и начина, по който се обругава парламента и народните представители“.

Парламентарните групи са имали различни позиции по въпроса, затова съветът не е взел решение да възложи на Цачева да сезира съответните институции по казуса. Според ГЕРБ парламентът не трябва да взима страна по темата.

x420_Cvetan_Cvetanov3.jpg.pagespeed.ic.Of8Gog4zO_„Ако погледнем назад, ще видим, че всички политици са били обругавани“, коментира Цветанов. Според него не депутатите трябва да сезират когото и да било за поведението на едно шоу. Има институции, които би трябвало да се сезират, смята той.

„Силата на демокрацията е в силните институции. Ако парламентът излезе с позиция по отношение на „Шоуто на Слави“, това означава да увеличим негативната енергия и да започнем отново да се противопоставяме. Не искам парламентът да участва в действия, с които можем да провокираме омраза или разделение“, заяви още Цветанов.

Според него всеки трябва да се придържа към по-нормално общуване, без обиди и провокиране на омраза и разделение.

Цветанов припомни случая с късането на снимката на президента Росен Плевнелиев в „Шоуто на Слави“, както и обругаване на конституционни съдии. Тогава парламентът не реагира, коментира той.

Вижте и

На сайта на предаването на Слави Трифонов е публикуван цитат на Евгени Димитров от Ку-ку бенд, който на 11 януари е заявил по повод отказа на депутатите да обсъдят въпросите от референдума, иницииран от тях:

„Дами и господа депутати, за вас не трябва да има милост. Дайте си сметка, че може да сте нагли, може да сте безочливи, но сте една шепа хора. А ние сме много, много повече от вас. Ние като народ сме надживели и по-големи боклуци от вас. И сме преживели по-големи простотии от вашите. И сме останали. А такива като вас са изчезнали. И сега ще е така. Защото народът е по-силен от вас“.

От записа на цялото предаване пък става ясно, че сценаристът Иво Сиромахов е цитирал мисъл на Марк Твен, че депутати и идиоти е едно и също. Той коментира, че очевидно и тогава, и сега политиката е „предимно за негодниците и за хората с умствени и морални дефицити“, че българските депутати са много по-идиоти от американските преди 120 години и че „никой идиот не може да бъде чак толкова идиот, колкото българският парламентарен идиот“.

Според него за народните избраници най-важното е яденето, пиенето и краденето.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре