Сега четете
Тръмп: Фалшиви новини – политически лов на вещици

Тръмп: Фалшиви новини – политически лов на вещици

Untitled pictureТова каза новоизбраният президент на САЩ по повод съобщенията за компрометиращи информации по негов адрес и отношенията му с Русия, съобщи Франс прес.

„Фалшиви новини – пълен политически лов на вещици“, написа в „Туитър“ Доналд Тръмп и зададе въпрос: В нацистка Германия ли живеем?

Според телевизия Си Ен Ен началниците на американското разузнаване са предали в петък на Тръмп двустранично резюме на документ от 35 страници, който съдържа информации за личния и интимния живот на бъдещия президент, както и данни за неговите финанси.

В тях се говори и за постоянни контакти между екипа на Тръмп и Русия по време на президентските избори в САЩ.

„Това е толкова нелепо в толкова много отношения. Очевидно този, който го е създал, се е водил от своето въображение или го е направил с надеждата, че либералните медии ще използват тази фалшива история с каквито и да е възможни основания“, заяви адвокатът на Тръмп Майкъл Коен.

Същевреманно Кремъл заяви, че не разполага с никакви компромати срещу Тръмп и бившата му съперничка на изборите Хилари и че съобщенията за обратното са пълна нелепост и булевардно четиво.

„Не, Кремъл не разполага с компромати срещу Тръмп“, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Вижте и

Според организацията Уикилийкс документите, въз основа на които редица американски медии са стигнали до извода, че руските специални служби разполагат със сведения, злепоставящи Тръмп, не са достоверни.

„Документът от 35 страници, публикуван от портала Бъзфийд във връзка с Тръмп, не представлява доклад на разузнаването. Стилът, фактите и датите (в него) не изглеждат достоверни“, заяви Уикилийкс.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре