Сега четете
Преглед на печата за 11 януари

Преглед на печата за 11 януари

Press-image-150 лева за удължено работно време в Банско

В. Стандарт

Община Банско уведоми всички търговски обекти, работещи с удължено работно време, че от 8 януари действащите до този момент разрешения губят своето правно действие. Причината е в отпадането в края на 2016 г. на Наредбата за търговската дейност на територията на община Банско.

Георги Гергов получи пореден заем през панаира

В. Капитал Daily

Новорегистрирано дъщерно дружество на „Международен панаир Пловдив“, чийто мажоритарен собственик е членът на изпълнителното бюро на БСП Георги Гергов, е получило 8.5 млн. евро кредит от Търговска банка Д на Фуат Гювен. По-малко от четвърт от заема на „Парк-хотел Санкт Петербург инвест“ ще бъде използван за ремонт на едноименния хотел в Пловдив, който е апориран в специално създадената компания. С останалата част младата фирма ще придобие друго дружество – в него ще се отцепи част от комплекса „Слънчев ден“, който пак се контролира от Гергов.

Ремонтът на НДК заради ЕС изведнъж стана 35 млн. лв.

В. Сега

Средствата, които ще бъдат нужни за ремонта на НДК за предстоящото българско европредседателство, изненадващо станаха 35 млн. лв. Това се разбра вчера по време на откриването на изложбата „НДК-Артефакти“. В сградата ще се провеждат заседанията, официалните срещи и пресконференциите на лидерите на съюза в рамките на шест месеца.

Първоначално се очакваше ремонтът да струва 17 млн. лв., и тези пари бяха отпуснати от МС. В края на м.г. сумата набъбна до 20 млн. лв., а в началото на тази вече е с 15 млн. лв. повече.

Владимира Янева е осъдена и на втора инстанция

В. Сега

Бившата председателка на Софийския градски съд Владимира Янева бе осъдена по делото „Червей“ и на втора инстанция. Софийският апелативен съд потвърди условната й присъда от една година, като й наложи и 1000 лв. глоба.

Янева бе осъдена заради дадените от нея разрешения да се подслушва информационната система на МВР в рамките на почти година при максимално разрешен срок от 6 месеца. Разработката бе изпълнена от ДАНС, но в папките нямаше резултати с обяснението, че агентите не успели да пробият системата. Скандалът покрай „Червей“ започна след идването на власт на ГЕРБ, но разработката е от времето на бившия вътрешен министър Цветлин Йовчев.

 

Всички търговски обекти, които желаят да работят с удължено работно време, е необходимо да подадат заявление по образец с изискуемите документи във фронт офиса на кметството. За издаване на заповед за удължаване на работното време се дължи такса от 50 лв. Обектите, които продължават да работят в интервала от 24.00 до 06.00 часа след 13 януари без такава заповед, ще бъдат санкционирани съгласно новата Наредба за търговската дейност, влязла в сила на 1 януари. Имуществената санкция за нарушителите е от 300 до 2000 лева.

Дават старт на работата по бюджет’2018

В. Стандарт

Министерският съвет ще даде старт на работата по подготовката на бюджета за 2018 г. Проект за това вече е пуснат от Министерството на финансите за обществено обсъждане. Процедурата по приемането на бюджета за 2018 г. ще бъде разделена на два основни етапа. В първия етап, през април 2017 г. Министерският съвет трябва да приема решение за одобряване на средносрочната бюджетна прогноза за периода 2018-2020 г. и решение за приемане на стандарти за делегираните от държавата дейности с натурални и стойностни показатели през 2018 г.

Вижте и

Жена е с мозъчно сътресение след удара на локомотив в Мездра

В. Труд

Жена е с мозъчно сътресение след удара на локомотив в Мездра. Преди ден при маневра локомотив се блъсна във влак на гарата в Мездра. От БДЖ отричат да има пострадали, но по думите на Веселка Готева не само тя, но и други имат наранявания. Готева е с мозъчно сътресение, наранявания по лицето и краката.

Ваканцията на учениците надмина депутатската

В. 24 часа

За първи път учениците почиват по-дълго от депутатите – това е ефектът от продължилото и днес удължаване на дървената ваканция. И децата, и народните избраници излязоха в зимна ваканция на 23 декември. Депутатите обаче днес се връщат на работа, а учениците остават у дома заради затисналите държавата преспи. Само в 87 общини днес ще е учебен ден. В останалите 178 ваканцията е удължена. Сред тях са София, Бургас, Монтана, Пазарджик, Перник, Русе, Стара Загора и Ямбол. Ще се учи пък във Варна, Велико Търново, Свищов, Видин, Враца, Кърджали, Кюстендил, Плевен, Сливен, Търговище и други.

Ток и парно замръзват до пролетта

В. Монитор

Парното и токът няма да поскъпват от началото на 2017 г. и ще останат стабилни до 1 април. Това стана ясно след последното заседание за годината на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Председателят на ведомството доц. Иван Иванов обясни, че няма да има промяна в цените, както за крайните потребители, независимо дали се касае за стопански или битови. „Следим как се променят на международните пазари както цената на петрола, така и на природния газ. Там има динамика и не мога да дам прогноза за останалите тримесечия до края на следващата година“, добави Иванов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре