Сега четете
Изпитвам симпатия към усилията на Христо Иванов

Изпитвам симпатия към усилията на Христо Иванов

dikov_kulezich_thumb668-660x330Изслушах и прочетох програмната реч  на Христо Иванов, в която мога да се съглася с повечето думи – антикорупционния патос, жеанието да се прекрати властовата корупция. Но едно нещо ме притеснява. Няма идеология – няма леви, няма десни, т.е. нещо като – „Всички симпатични хора, свестни и прилични, независимо от вашите ценности, съединявайте се“.

Това коментира журналистката Люба Кулезич в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти.

„Изпитвам голяма симпатия към усилието на Христо Иванов да се върне доверието. Но имах нещо като „вече видяно“. Сашо, (обърна се тя към водещия Сашо Диков – бел.ред.) добре знаеш, че аз съм един от хората, участвали активно, тъй като бях главен редактор на в. „Седем“, в уредяването, без да съм член, на партията Демократи за силна България (ДСБ). Присъствала съм на същите сцени на страхотен човешки ентусиазъм, на млади хора, които се втурваха и казваха – „Да си върнем България обратно“. Беше страхотен ентусиазъм в 2004 г. Това беше порив за махане на корупцията и клиентелизма в СДС. Въпросът е, че същата надежда вчера видях , същите млади и вдъхновени лица“, изтъкна журналистката.

„Но най-важното нещо, което описва усещането за безизходица и откъм политическите върхове, вкл. от учредителното събрание на наистина уважаваният от мен Христо Иванов, е, че никой не говори как да се борим с корупцията, как ще събориш диктатурата на прокуратурата, през която тази корупция бива протежирана, охранявана и рестартирана непрекъснато. Никой не казва как и не говори за Велико Народно събрание“, подчерта още Кулезич.

Вижте и

В коментара на журналистката за актуалната политическа обстанова намериха място премиерът в оставка Бойко Борисов и новия президент Румен Радев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре