Сега четете
Турция разследва над 10 000 потребители на социалните мрежи

Турция разследва над 10 000 потребители на социалните мрежи

photo_verybig_1416599
Турция отново взима сериозни мерки около интернет активността, след последния опит за военен преврат от лятото и вече е ясно, че много граждани са под прякото наблюдение на органите на реда. Вътрешното министерство разкри, че властите разследват около 10 000 потребители на социалните мрежи, заподозрени в тероризъм. Около 3 700 човека са разпитани през последните 6 месеца, по думите на специалисти, от които 1656 са арестувани. Останалите са освободени, но около 1200 от тях остават под наблюдение.

Не можем да не се запитаме обаче, колко от тези потребители наистина подкрепят подобни терористични идеи и групировки? Въпреки гражданските протести, турското правителство се слави с това, че блокира Фейсбук, Туитър и други интернет услуги при извънредни случаи, когато има прилив на негативни отзиви по адрес на президента Ердоган и това се разбра съвсем ясно особено след опита за преврат. През това време държавата е затворила и около 150 медии.

Възможно е някои от тези 10,000 потребители да планират актове на насилие, но обвиненията в тероризъм могат да бъдат просто един претекст за заглушаване на политическата опозиция в интернет пространството.

 

Вижте и

източник: БЛИЦ

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре