Сега четете
Путин: Не е целесъобразно да има предсрочен вот за президент у нас (видео)

Путин: Не е целесъобразно да има предсрочен вот за президент у нас (видео)

pcИкономиката ни има ръст, каза руският президент Владимир Путин по време на традиционната голяма пресконференция. С тези думи стопанинът на Кремъл отговори на първия въпрос. Той приведе данни за растеж на брутния вътрешен продукт през ноември и отчете рекордно ниска за страната му инфлация. „Обезценяването на парите през тази година няма да превиши 5% на годишна база“, посочи още Путин.

Руският президент допълни, че антикризисните мерки не може да бъдат вечни. С тези думи той отговори на въпрос дали ще продължи държавната помощ за предприятията, произвеждащи селскостопанска техника. „Ние виждаме, че реколтата през тази година е добра. Производителите на храни увеличиха продукцията си много. Ето защо скоро може и да не се наложи да продължаваме с помощта от федералния бюджет“, каза той. Аз много благодаря на селяните, защото те вършат много добра работа, допълни Путин. Путин настоя и за развитие на високите технологии.

„През тази година нашият военнопромишлен комплекс е изнесъл продукция за стойност 14 млрд. долара, а високотехнологическият сектор за 7 млрд. долара“, посочи още президентът. На въпрос на журналист от „Уолстрийт джърнъл“ дали ще има предсрочни избори за президент Путин попита „В коя страна?“ След като журналистът от американското издание уточни, че пита за

Русия стопанинът на Кремъл отговори: Има вероятност да има вот за нов руски държавен глава през 2018 г., но това не е нецелесъобразно. Путин също посочи, че армията на САЩ е най-силната в света. По този начин той отговори задочно на американския Държавен департамент.

Представител на външното министерство на Вашингтон вчера заяви, че армията на САЩ. Думите му бяха отправени заради изказване на върховния главнокомандващ на руската армия. „Вчера казах, че нашата армия е по-силна от всеки един потенциален агресор“, заяви държавният глава.

„Трябва да мислим за това, че нашата армия в Крим е освободителка„, каза още Путин. „Визовият режим е анахронизъм от Студената война“, коментира Путин идеята Европейският съюз да позволи на украинските граждани да пътуват свободно в 28-те. Путин коментира и ситуацията в ЕС. „Концентрацията на власт в Брюксел е по-голяма, отколкото в Москва по време на Съветския съюз“, заяви той.

Вижте и

„Ние обаче ще се стремим да поддържаме добри отношения с ЕС, но искаме да говорим на един език“, каза Путин. Относно убийството на Андрей Карлов Путин отново каза, че смъртта на руския посланик в Анкара е опит да се подкопаят отношенията между неговата страна и Турция. В коментар за сирийската криза президентът на Русия заяви, че е готов да сътрудничи с всички заинтересовани страни. „Без терористите, естествено“, поясни той. На събитието присъстваха около 1400 журналисти от местни и чужди медии.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре