Сега четете
ГЕРБ може да участва с министри в евентуален нов кабинет?

ГЕРБ може да участва с министри в евентуален нов кабинет?

Има възможност ГЕРБ да се включи с имена в кабинет, но министър-председателят ще бъде излъчен от Реформаторския блок с консенсус с всички парламентарни групи, които формират мнозинството. Това коментира пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след първата официална среща с РБ и Патриотичния фронт.

„Имаме ясно изразено парламентарно мнозинство за правителство, търсим пресечните точки да се обединим и това е, по което ще работим в предстоящите часове“, поясни още той.

Цветанов посочи, че на срещата са били дискутирани част от секторните политики. „Утре смятам, че ще има повече яснота от възможността да съставим правителство“, каза той.

Съпредседателят на РБ Найден Зеленогорски каза, че настоящата формула на правителството – ГЕРБ, с Патриотите и Реформаторите – трябва да остане.

 

„Работим върху програмата. Не може да говорим за правителство и състав преди да сме уточнили, че се базираме на тази програма. Тогава ще дойде моментът да говорим за премиер и за конкретни министри“, подчерта Зеленогорски.

Той коментира, че според Реформаторите мажоритарният вот по начина, по който е минал на референдума, би нанесъл огромни поражения върху българската демокрация и няма да подкрепят подобно предложение, но са готови за дискусия по темата.

Вижте и

 

Цветан Цветанов потвърди, че такава ще има. Това по никакъв начин не ни отдалечава от възможността да направим правителство, заяви той. По думите му в момента има много ясно изразено парламентарно мнозинство и се търсят пресечните точки, около които да се обединят.

Източник: БГНЕС, БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре