Сега четете
Путин иска да пътува като турист

Путин иска да пътува като турист

Владимир Путин в завод “Етерно” в Челябинск.
Владимир Путин в завод “Етерно” в Челябинск.

Владимир Путин иска да пътува и да разглежда забележителности след края на политическата си кариера.

“Днес моите пътувания се свеждат до това, че пристигам на летището, оттам ме возят в някаква стая и после обратно на аерогарата”, предаде Лента.ру. Той се оплака, че заради плътния си работен график не може да обърне внимание на природните и културни забележителности в страните, които посещава.

При визитата си в завода “Етерно” президентът бил впечатлен от проверките за алкохол на работниците и предложи Кремъл да заимства идеята. “Да пробваме в администрацията и в правителството да въведем подобна практика, няма да е зле”, пошегува се Путин.

Той добави, че не пуши и в негово присъствие хората също не пушат. В правителството имало само един заклет пушач – вицепремиера Дмитрий Козяк, който по думите на Путин “дими като парен локомотив”.

Потребностите от руски природен газ в Европа постоянно се увеличават и Русия е готова да осигури необходимите количества, заяви президентът пред металурзите. Малцина знаят, че “Газпром” днес доставя в Европа рекордни количества газ – над 600 млн. куб. м в денонощие.

“Често ни обвиняват, че така Европа изпада в зависимост от Русия, но това е глупав аргумент, защото зависимостта е взаимна”, каза Путин.

Вижте и

Това е десетото посещение на президента Путин в Челябинск. Там, в тръбопрокатния завод, има специално построена вертолетна площадка. От там Путин отлита за Миас, съобщи агенция РИА. В града, отдалечен на 95 километра от Челябинск, в базата на Държавния ракетен център „Макеев“ ще има още едно важно съвещание с участието на президента, на министъра на отбраната Сергей Шойгу и други високопоставени държавни чиновници.

Междувременно държавният глава утвърди нова доктрина за информационна сигурност, отчитаща новите заплахи като “размиването на духовните и морални ценности”. Като основен фактор, влияещ на безопасността, се посочват “увеличаващите се възможности на редица страни за въздействие върху руската информационна инфраструктура с военни цели”. Документът посочва и увеличения брой материали в чуждите медии, критикуващи руската политика.

Преди 2 седмици Европарламентът прие резолюция за противодействие на руската пропаганда.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре