Сега четете
Националния конкурс посветен на осиновяването

Националния конкурс посветен на осиновяването

01Ива Иванова от 10 клас от ПГПЧЕ „Христо Ботев“, гр. Кърджали спечели първото място в Националния конкурс, посветен на благородната кауза на осиновяването. Ива получи грамота и таблет за прекрасния си разказ „Дългият път към себе си“. Организатори на литературния конкурс за разкази и стихове са Община Бургас, Регионален инспекторат по образованието – Бургас, Българската асоциация „Осиновени и осиновители“ (БАОО) и Националния алианс за социална отговорност /НАСО/.

Журито бе председателствано от композитора Стефан Диомов, а членове бяха поетесата Роза Боянова – председател на Съюза на писателите в гр. Бургас и  Теменуга Захариева – писател, журналист и настоящ служител в отдел „Закрила на детето“ в гр. Бургас. Своята оценка за ученическите творби дадоха и екипи от Българска асоциация „Осиновени и осиновители“ и Национален алианс за социална отговорност.

Придържайки се към обявените критерии за оригиналност при интерпретация на темата, съпричастност към проблема и постигнато художествено майсторство, журито отличи още четирима ученици от езиковата гимназия  с наградата за емоционално въздействие, креативен подход  и умело боравене с художественото слово. Това са десетокласниците  от Литературен клуб „Добродетели“ Даяна Тодорова, Кристияна Урумова, Мирослав Милушев и Иван-Асен Крачунов  за творбите им „Историята на Ема“, „Неочакван обрат“, „Съдбата на Мая“ и „ТО“ идва от сърцето“. Чрез своите мисли и вълнения учениците още веднъж осмислиха големия проблем за осиновяването не просто като правен акт, а като една благородна проява и безценен дар за и за осиновители и за осиновени.

Отговорното отношение на участниците към актуалния проблем, донесе и цялостен успех на гимназията – на училището бе присъдена наградата за най-активно участие, съпричастност и популяризиране на обществено значима тема.

Вижте и

Успехите на тези ученици не са първи. През изминалата година Даяна грабна първото място в конкурса „Рождество на Спасителя“, Кристияна повтори успеха ѝ в конкурса за Възкресение Христово, а Иван-Асен имаше възможност да посети Европейския парламент в Брюксел, след успешно участие с есе на тема „Лицата на миграцията“ , което беше последвано и от още една награда от фондация „Благотворител“ в конкурса „Моето бъдеще е в моите ръце“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре