Сега четете
Безплатни изследвания за ХИВ/СПИН

Безплатни изследвания за ХИВ/СПИН

spinБезплатни и анонимни изследвания за наличие на ХИВ вирус в кръвта ще се проведат днес по повод Световния ден за борба със СПИН.
От Здравното министерство съобщават, че мотото на тазгодишната кампания срещу коварния вирус е „Ние сме ЗА превенцията на ХИВ“. Тя ще бъде фокусирана върху предпазването от инфекцията, употребата на презервативи, изследването и антиретровирусното лечение.
Услугите си за всички желаещи днес след 08:30 ч. ще предлага кабинет за безплатно изследване за ХИВ, който се намира в сградата на Столичната здравна инспекция на улица „Враня“, номер 20.
Центърът за сексуално здраве на ул. „Самуил“ № 111 обявява Ден на отворените врати в часовете от 10:00 до 18:00 и също ще предлага безплатни и анонимни изследвания и консултации за ХИВ инфекцията.

Преди ден от ведомството отчетоха, че 88% от лицата, които тази година са регистрирани с ХИВ у нас, са се заразили по сексуален път. Това означава, че тенденцията коварният вирус да се разпространява предимно чрез секс се запазва.

Във връзка с Международния ден за борба със СПИН, в изпълнение на дейности от програма ”Превенция и контрол на ХИВ/СПИН и сексуално-предавани инфекции /СПИ/” в община Пловдив и по инициатива на фондация „Авис вита”, работеща съвместно с община Пловдив по програмата, за гражданите и гости на община Пловдив се организира безплатно и анонимно изследване и консултиране за ХИВ/СПИН на 01.12.2016 г. от 14,00 ч. до 16,30 ч. на площад „Централен”  до Сладоледената къща в мобилен кабинет.
В кабинета за анонимно, безплатно консултиране и изследване за СПИН /КАБКИС/ към РЗИ- Пловдив, на на ул. „Перущица“ №1 от 09.00 ч. до 16.30 ч. ще се предлага същата безплатна услуга за гражданите на Пловдив.
източник: magicfm.bg
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре