Сега четете
Жилят ни на намаленията

Жилят ни на намаленията

Кратка разходна из една от централните софийски улици обещава намаления между 30% и 40% за лятото, има и магазини, на които минусите стигат до 70%
Кратка разходна из една от централните софийски улици обещава намаления между 30% и 40% за лятото, има и магазини, на които минусите стигат до 70% сн. архив Любословие.БГ

Комисията за защита на потребителите стартира проверка на 1200 вида автомобилни гуми, предлагани в търговската мрежа. Акцията ще продължи до края на февруари, съобщи по БНТ председателят на контролния орган Димитър Маргаритов. КЗП е погнала и офертите във връзка с кампанията „Черен петък“. Миналата година са установени заблуждаващи практики, при които потребителите са привличани в търговски обекти с анонси за гръмки проценти намаление, които или не са точни, или са се отнасяли само за единични артикули.

Инспекторите са установили, че през тази година в рамките на кампанията „Черен петък“ се предлагат и друг тип услуги, като кредити и оферти от телекомуникациите. Тук трябва да се внимава, защото сключваните договори понякога са свързани с по-дългосрочно обвързване и биха могли сериозно да ощетят потребителите, ако информацията не е пълна и точна, предупреди Димитър Маргаритов.

Той напомни, че преди дни е санкциониран един от мобилните оператори. Негови служители зарибявали потребители да сключват договори извън търговски обект, без да им предоставят пълна информация за услугите, които ще получат срещу месечната такса. Отделно честа практика била търговците да хитруват, като обявяват, че когато стоката е намалена, няма право на рекламация или връщане в посочения от закона 14-дневен срок.

Вижте и

Ще се проверяват и офертите по повод на наближаващия студентски празник. Когато се предприеме организирано пътуване, особено с по-голяма продължителност или пък извън страната, трябва да се внимава договорът да бъде сключен с реален туроператор, за да може при проблеми да бъде потърсена отговорност, каза още шефът на КЗП.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре