Сега четете
Боровец открива ски-сезона с лифт карти за 5 лева

Боровец открива ски-сезона с лифт карти за 5 лева

%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%86Курорта очаква своите гости на 17-ти декември

Боровец ще открие новия ски сезон на 17 декември, а тазгодишният сезон ще премине под мотото „120 години: от Чамкория до Боровец“.

Само тогава дневните лифт карти ще струват 5 лв. Всички събрани приходи ще бъдат дарени на новосъздадения от „Бороспорт“ АД фонд, който си поставя за цел да подпомага и насърчава развитието на снежните спортове сред децата и младите хора в Самоков и региона. Безплатни ще са нощното каране и уроците за деца и начинаещи до 12 г. Закупилите лифт карта в деня на откриването ще могат да участват в лотария за спечелването на една от 120-те сезонни лифт карти по случай годишнината на курорта. Водещите компании в производството на екипировка за зимни спортове ще информират посетителите за новостите и тенденциите.

„Бороспорт“ обяви, че като част от инвестиционната програма на обща стойност 40 млн. евро е изградена и разширена системата за изкуствено заснежаване със 175 оръдия за сняг, изкуствено езеро и помпена станция в ски-центровете „Ястребец“ и „Ситняково“ (Централен Боровец), както и в отсечката при финала на писти „Ястребец 1“. Голяма част от писта „Червено знаме“ също е оборудвана с оръдия за сняг и тя ще може да се ползва по-дълго време при безснежна зима.

Вижте и

„Обособихме специална зона за деца и шейни в ниската част на писта „Червено знаме“, което позволява безопасно каране на шейни отделно от скиорите и сноубордистите. Осветяването на тази зона е предпоставка да се превърне в любимо място за вечерни семейни разходки“, коментира Снежана Дамянова, маркетинг директор на „Бороспорт“. От тази година лифт картите ще могат да се зареждат онлайн. „Това е голямо улеснение, защото спестява чакането пред касите. Призоваваме нашите гости да се възползват от тази възможност, ще си спестят ценно време за пистите. От този сезон ще можете да купувате онлайн и ски услуги – уроци от ски-училище Бороспорт, детска градина, наем на оборудване“, каза още Дамянова.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре