Сега четете
Юнкер иска жена за БГ еврокомисар

Юнкер иска жена за БГ еврокомисар

jan-klod-iunker-bylgariq-ne-e-sama-271853
Няма точен срок за номинирането на следващия български еврокомисар, обяви говорител на Европейската комисия. Кристалина Георгиева все още е на поста си, посочи представителят на ЕК в отговор на въпроси, свързани с оставката на Георгиева и предстоящата процедура за определянето на нов български еврокомисар.

Когато председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер и българското правителство решат кой ще бъде предложен за поста, ще преминем на следващия етап. Юнкер е сигурен, че ще разговаря със съответното ниво в София, за да се определи бъдещият български еврокомисар, уточни говорителят.

Юнкер е много настоятелен да има жени комисари, с добри ресори и досега (в това отношение) има стопроцентов успех. Той удържа на обещанието си, даде на жените важни отговорности. Този ангажимент не е под съмнение, но ще избегна друг отговор, защото може да бъде интерпретиран в навечерието на разговорите му с отговорните български политици, заяви говорителят, попитан дали председателят на ЕК настоява следващият български комисар пак да е жена.
Юнкер е много горд, че в ръководената от него ЕК жените като брой са много добре представени. Въпреки това не бих казал какво ще говорят ръководството на ЕК и София по въпроса с името на следващия български еврокомисар. Всичко е в ръцете на Юнкер, заяви говорителят, попитан дали новият български еврокомисар ще поеме задълженията на еврокомисаря Гюнтер Йотингер, след като Йотингер бе предложен за приемник на отговорностите на Георгиева като зам.-председател на комисията и комисар по бюджета на ЕС.

Вижте и

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е поздравил новоизбрания български президент Румен Радев, съобщи на пресконференция говорител на Комисията.
Юнкер има пълно доверие в конституционната и политическата система на България, добави говорителят. По неговите думи това, че българското правителство подава оставка, не означава, че страната остава без управление. Конституционният ред предвижда да има (служебно – бел. кор.) правителство, отбеляза говорителят, цитиран от БТА и bTV.
източник: Стандарт

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре