Корнелия Нинова: БСП ще върне мандата за съставяне на ново правителство

ninovaБСП ще върне мандата, борим се да бъдем първа политическа сила на предсрочните парламентарни избори. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в НДК след резултатите от втория тур на президентските избори. Тя подчерта, че БСП е последователна в позициите си. По думите й победата е мъдростта на българския народ да мисли за държавата си и да избира силен водач. „Българският народ извоюва категорична победа с мъдростта си. Сега настъпи моментът ние политическите лидери да му отговорим със същата мъдрост.

Да му гарантираме сигурност, спокойствие“, заяви Нинова. По думите й между политическите лидери има такъв, който се опитва да внушава нестабилност. Тя подчерта, че Бойко Борисов сам обвързва президентските избори с оставката си. „Сам си постави това условие и е добре, че го изпълни, че поне веднъж е последователен. Призовавам лидерите на другите парламентарно представени партии и партии извън парламента да бъдем отговорни държавници и по конституционен и законов ред да продължим работата на парламента“, каза Нинова.

Според нея първо е важно да се приеме бюджет за 2017 и да се седне за разумен политически и обществен диалог за промяна в изборните правила, каквито са поискани от българите на референдума. Лидерът на БСП пожела успех на ген. Радев и Илияна Йотова и мъдрост на политическите лидери.

Коментирайте първи тази публикация на "Корнелия Нинова: БСП ще върне мандата за съставяне на ново правителство"

Оставете коментар

Имейлът ви няма да бъде публикуван.


*