Сега четете
Сайт глобен за завишени промоционални цени

Сайт глобен за завишени промоционални цени

kzk_logo_2Търговският сайт Фешън Дейс е глобен с близо 120 хил. лв. за това, че е въвеждал потребителите си в заблуда, че им предоставя голяма отстъпка в цените, които ден преди обявяването на промоция всъщност са били значително завишени и дори стоките са били оскъпени в крайна сметка. Това съобщиха от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) .

Наложената имуществена санкция от 119 845 лв. представлява 0.5% от оборота на предприятието за предходната финансова година.

Наказанието е заради великденска промоция на сайта, предлагаща 25 % отстъпка за всички купени продукти с промо код: EASTER25SPECIAL, валиден при поръчки над 180 лв. за първия ден на промоцията и над 130 лв. за следващите дни в периода 25-30 април 2016  г.

От антимонополната комисия установили, че цените на конкретни продукти от началото на промоцията са били значително завишени преди обявяването на промоцията., за да се обявят по-големи намаления. Оскъпяването е било толкова голямо, че дори с обявената отстъпка от 25 на сто цените са били по-високи, отколкото преди промоцията.

Вижте и

В случая се касае за търговска практика, която създава нелоялно конкурентно предимство на ответното дружество, като може да доведе до изкривяване на пазарното търсене в негова полза и във вреда на други конкурентни предприятия на пазара на онлайн търговия на стоки, аргументират се от КЗК.

Пълният текст на решението е достъпен в публичния електронен регистър на КЗК на интернет адрес: http://reg.cpc.bg/Decision.aspx?DecID=300047054
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре