Сега четете
Затварят тунелите на Хемус при силен сняг

Затварят тунелите на Хемус при силен сняг

0103-put-228066-810x0Фирмите за снегопочистване няма да имат оправдание за непочистени и неподдържани пътища тази зима. Количествата материали и машини са налични за започване на сезона. Това каза регионалният министър Лиляна Павлова по „Нова телевизия“ относно готовността за зимно поддържане на пътищата в страната.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството обяви, че фирмите за зимно поддържане трябва да са готови до 1 ноември. Дотогава те трябва да са осигурили всички необходими химикали за зимна обработка на пътищата.

Над 3080 са машините, които трябва да бъдат мобилизирани за почистване на републиканската пътна мрежа през зимата, съобщи Павлова. Тя обясни, че те са комбинирани машини, които все още се използват в строителството и трябва да бъдат преоборудвани до 1 ноември.

„Когато завали сняг, фирмите ще имат два часа да разположат оборудваните машини по пунктовете”, уточни тя. В противен случай ще бъдат санкционирани, ако не опесъчават или не използват химикали по пътищата, каза министърът.

Фирмите няма да имат оправдание за забавяне, допълни тя. И заяви, че са налични необходимите количества почистващи материали за началото на сезона, макар и не навсякъде да има подсигурени количества за целия сезон.

„При обилен снеговалеж ще се затварят тунелите на магистрала Хемус, в които движението се осъществява двупосочно в едната тръба”, каза още Павлова.

„Когато имаме двупосочно движение в една тръба или едното платно на магистралата, ще сме длъжни да затворим изцяло този участък, за да бъде обработен и почистен, след което вече да пропускаме движението. За тировете ще има паркинги, където те ще трябва да изчакват, а леките коли ще преминават по обходни маршрути”, обясни регионалният министър.

Вижте и

„Не може да има свръх очакване за чист, черен асфалт през зимата, дори и на магистралите”, подчерта Павлова, обяснявайки, че това са общите стандарти за поддържане на пътищата при снежна покривка.

 

източник: economic.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре