Сега четете
Говори Бойко Борисов

Говори Бойко Борисов

ГЕРБ и ДПС нито в краткосрочен, нито в дългосрочен план могат да управляват заедно и сме го заявили неведнъж. Ще го повторя пак, за да няма внушения. ГЕРБ е единствената партия, която досега не е управлявала с ДПС”, заяви в „Здравей, България“ министър-председателят Бойко Борисов.

Според него „Радев ще бъде новият Орешарски”, т.е. Румен Радев ще бъде също толкова зависим, колкото е бил Орешарски.

„Ахмед Доган финтира българските политици. ГЕРБ е единствената партия, която не е влязла в тази игра. Ако има нещо за българския народ, което да бъде противно, това бе моделът „Орешарски”. Какво направи Доган – изкара го за кандидат-президент, ще преброи колко гласа има. Той познава прекрасно народопсихологията на българина. ГЕРБ няма да приеме тези гласове, сега топката е при БСП“, заяви Борисов.

„ДПС познава тези, от които зависи Радев да стане Орешарски №2. Неслучайно и Бареков го прибраха пак да обиколи студията. Неуспешно, но той продължава да е в тази схема”, на мнение е премиерът. 

„Ние няма да се борим за гласовете на ДПС. Този, който ги вземе, трябва да обещае, че ще управлява заедно с тях. Те са го заявили много ясно на висок глас. Ако не победим, следващият сценарий е отново моделът „Орешарски” с друг премиер. А може и самият Орешарски да се върне за премиер на новата коалиция”, заяви още Борисов.

Той бе категоричен, че Цецка Цачева няма да бъде подкрепена от ДПС.

„Ако не си първа политическа сила, нямаш претенциите да управляваш. Стоя зад позицията си, че ако тя не спечели на балотаж, ще подам оставка. Не смятам обаче, че това ще се случи, защото съм убеден, че ще постигне добри резултати. Цачева е класи над опонентите си”, на мнение е министър-председателят.

Той допълни, че не слуша социологическите агенции и не дава прогнози. Относно подкрепата на ДОСТ за кандидатурата на Цецка Цачева, Борисов коментира, че няма по-лошо от непоискано добро.

„Избързаха да дадат подкрепа, която притесни партията, създаде възможност за много приказки, които нямат общо с действителността. Непремерен ход на Лютви Местан”, заяви Борисов.

Попитан дали би обмислил други политически партньори в това управление, той заяви: „Аз не искам нов партньор. Това е най-доброто от всички възможни варианти.”

„Съветвам БСП и ДПС да не разклатят държавата догодина, не са готови, слаби са, те нямат кадри, нямат способност да го вършат. Предстои председателство на ЕС от първи януари 2018 година”, допълни премиерът.

„Аз съм благодарен на Волен Сидеров, той прояви голяма щедрост и ми опрости 32 хил. лева. Аз го осъдих за това, че ме е обидил и той трябваше да ми плати 3000 лева, а аз трябваше да платя разноските по делото – 35 хил. лева. Той ми опрости 32 хил. лева”, каза още премиерът.

Борисов коментира и записите от разговорите между Владимира Янева и Румяна Ченалова. „Това е сериал, който снимат. Те се събират в едно студио и вкарват една или друга случка. Това са врачки и махленски клюки”, заяви той.

Вижте и

„За мен важният успех от това,е ,че двете не са в съдебната система, защото от това, което чувам, те не са били за там”, каза още Борисов и подчерта: „Нямам общо нито с Янева, нито с Ченалова”.

„Ако имам общо с Делян Пеевски, ДПС ще ме подкрепят и няма да правят отново модел „Орешарски”, коментира Борисов. „Пеевски никога не е имал нищо общо с управлението на ГЕРБ, докато Иво Прокопиев и кръгът „Капитал” е имал общо, те са ми предложили 5-6 министри и реално са участвали”, заяви Борисов и добави: „Пеевски и Прокопиев са еднакви”.

„Искам да коментирам и интервютата на Цветан Василев, защото това е опорната точка на новата група около Иво Прокопиев, Радан Кънев, а от другата страна – Делян Пеевски, ДПС, БСП – за дискредитирането на ГЕРБ”, заяви Борисов.

„Прокопиев навремето идваше да се оплаква при мен, че Цветан Василев иска да го убива. Искаше помощ. А сега му пуска интервю след интервю. Булгартабак се продаде по времето на министър Трайчо Трайков,продаде го Сити банк – американска банка. Взеха се 110 млн. евра за две фабрики. Виваком стана 100% частна. Продажбата се извършваше в Люксембург между частници. Мадлин Олбрайт ми се обаждаше, искаше да говорим по тази тема. Защото имаше много кандидати. Отказвал съм на всички да говоря дори за Виваком. Отказал съм на всички комании, които искаха, среща“, поясни министър-председателят.

Помолен да коментира защо страната ни е върнала обратно в Турция хора, които са искали убежище у нас, Борисов заяви: „Не знам,научих на следващия ден, че са били изведени. Дал съм указания, колкото се може повече да се връщат обратно в Турция.

Нова телевизия, „Здравей, България“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре