Сега четете
Виктор Орбан призова ЕС да приеме Брекзит

Виктор Орбан призова ЕС да приеме Брекзит

 

?????????????????????????????????????????????????????????

Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви, че макар и да се надявал Великобритания да остане в ЕС, той приема демократичното решение взето на референдума за Брекзит и че ще направи всичко двете държави да запазят близките си отношения и след него, пише The Daily Express.

Отговаряйки на журналистически въпрос за това как другите лидери на страни членки на ЕС се държат с британския министър-председател Тереза Мей, Орбан заяви, че „не е изненадващо, че има все още страни, които имат някакви стратегии“. „Унгария не би искала да вижда отмъщение срещу британците“, смята той.
„Ние сме демократична страна и приемаме демократичността на решението на населението на друга страна да напусне ЕС“, добави Орбан.

 

theresa-may

Вижте и

В същото време The Daily Telegraph съобщава, че британският министър-председател Тереза Мей е отхвърлила исканията на ЕС преговорите относно Брекзит да се провеждат на френски език, обвинявайки лидерите на Съюза, че им липсва зрялост.

Според нея „незрелите“ водачи на ЕС търсят проблеми, а не възможности по време на преговорите за Брекзит. Тя даде ясно да се разбере, че възнамерява да преговаря за търговски споразумения преди официалното излизане на страната от ЕС, въпреки заплахите за правно действие от страна на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

По-рано назначения за основен преговарящ по Брекзит на ЕС Мишел Барние заяви, че иска работният език на преговорите да бъде френски – действие, разтълкувано като опит британския министър-председател да бъде унижен.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре